Події

Члена злочинного угрупування житомирський суд залишив під вартою з правом внесення застави

31 July 2018, 09:17

Застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але із можливістю внесення застави в розмірі майже 141 тисяча до 44-річного жителя Нікополя, якого підозрюють у зберіганні та перевезенні вогнепальної зброї та бойових припасів до неї без передбаченого законом дозволу.

Після кількох годин засідання та заслуховування думок усіх сторін суддя Корольовського районного суду оголосила ухвалу суду.


«Застосувати до підозрюваного Яцишина Яна Олеговича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Строк тримання під вартою рахувати з моменту затримання, тобто, з 15 години 25 хвилин 28.07.2018 року. Одночасно визначити підозрюваному Яцишину Яну Олеговичу заставу у розмірі 140 тисяч 960 гривень, яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою на відповідний рахунок. Встановити строк дії ухвали до 26.09.2018 року 15 години 25 хвилин. У разі внесення застави на підозрюваного покладаються такі обов’язки: прибувати до слідчого прокурора, слідчого судді суду у визначений ними час за кожною вимогою, не відлучатись із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу слідчого прокурора або суду повідомляти слідчого прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання, носити електронний засіб контролю. Підозрюваний зобов’язаний виконувати покладені на нього обов’язки, пов’язані із застосуванням запобіжного ходу у вигляді застави», - зачитала суддя Олена Рожкова.

За словами правоохоронців, обидва підозрюваних, яким 30 липня обирали міру запобіжного заходу в Корольовському районному суді, є членами одного злочинного угрупування.

«За нашою інформацією, один із затриманих є лідером цієї групи, а інший, як ми бачимо по замаху на вбивство, виконує ось такі необхідні їм вчинки: позбавляє людей життя. Якщо говорити загалом про групу, то йдеться про групу, яка займається виготовленням, поширенням, продажем наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Мова йде про десятки кілограм і на мільйони гривень», - розповіла речниця ГУНП України в Житомирській області Алла Ващенко.

Більше подробиць про діяльність злочинної групи, членів якої ймовірно затримали в Житомирі, полісмени обіцяють розповісти під час брифінгу начальника ГУНП в Житомирській області 31 липня.

Нагадаємо, 22 липня біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено, що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. Один із членів банди – 32-річний житель м. Нікополь, який виконував роль кілера, проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району і був там затриманий. Ухвалою суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. 27 липня, після внесення вказаної суми, чоловік був звільнений з-під варти. Однак поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство. 28 липня Корольовський суд м. Житомира мав обирати запобіжний захід стосовно затриманого, але засідання відклали до понеділка, 30 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд банда вбивство  
Матеріали по темі