Події

Під Житомиром офіцер підстрелив чергового по частині, поліція проводить розслідування

31 July 2018, 10:38

30 липня 2018 року військовою прокуратурою Житомирського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом порушення правил поводження зі зброєю військовослужбовцем однієї з військових частин, яка дислокується в Житомирському районі, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

Про це Житомир.info повідомив в.о. військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«29 липня 2018 року офіцер, перебуваючи в добовому наряді – помічником чергового частин, діючи з необережності, в порушення правил поводження зі зброєю, здійснив несанкціонований постріл із закріпленого за ним пістолета Макарова, в результаті чого, черговий по частині отримав тілесне ушкодження – вогнепальне поранення лівої ноги. На даний час, у кримінальному провадженні проводиться першочергові слідчі дії, досудове розслідування здійснюється органами Національної поліції», - розповів Олексій Рихлюк.

Відповідно до ч. 1 ст. 414 КК України, порушення правил поводження зі зброєю, якщо це заподіяло потерпілому тілесні ушкодження, передбачає максимальне покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 29 травня 2018 року військова прокуратура затримала начальника речової служби однієї з військових частин, дислокованої у м. Новоград-Волинській Житомирської області, та вищого за посадою офіцера речової служби командування Сухопутних військ ЗСУ, які брали хабарі з колишніх колег по службі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війскова прокуратура офіцер зброя поранення  
Матеріали по темі