Суспільство

Батьки з Житомирської області скаржаться на безвідповідальність вихователів, які поїхали з дітьми на море, в РДА заперечують

31 July 2018, 13:03

Вихователі, які поїхали на базу відпочинку «Салют» з дітьми з Житомирської області, не виконували свої функції.

Про це Житомир.info поінформували батьки дітей з Ємільчинського району.

«Хочу звернути увагу на ситуацію, яка відбувається в даний момент з дітьми, що поїхали відпочивати на базу відпочинку «Салют», Коблево, Миколаївської області. Це діти кількох селищних рад від Ємільчинського району. Педагоги, які поїхали з ними, абсолютно не виконують свою функцію, і за словами дітей, просто поїхали відпочивати, взявши ще своїх дітей, хоча представник райдержадміністрації Ємільчине з питань молоді запевнив нас перед від'їздом, що з дітьми їдуть 3 педагоги для того, щоб виконувати функцію вихователів на місці відпочинку. Додзвонитися до них практично неможливо, а коли навіть додзвонилися, то отримали зневажливу відповідь, і ніякої реакції далі не було (хоча наша дитина погано себе почувала з 19 липня). Я прошу розібратись, з якою метою, і за чий рахунок, і за чиїм рішенням були спрямовані на базу відпочинку «Салют» ці педагоги», - наголосив один з батьків дітей, що відпочивали в Миколаївській області.

Також батьки уточнили, що діти вже сьогодні, 31 липня, повертаються додому.

У відділ у справах сім'ї, молоді, спорту та культури Ємільчинської РДА Житомир.info пояснили, що згідно договору, педагоги, які супроводжували дітей, проживали на території бази відпочинку «Салют» безкоштовно.

«Ми, у зв’язку з тим, що зараз проходять державні закупівлі, 250 тис. грн «викинули» на тендер, один раз – відгуки погані, другий раз – виграв ФОП, позаміський дитячий заклад «Салют». Стосовно педагогів, табір забезпечений своїми педагогами. Я просто у договорі вписала «у зв’язку з тим, щоб спостерігали, гроші, може, щоб комусь здали». Додатково – 4 педагоги поїхали. А несуть безпосередню відповідальність за життя дітей їхні педагоги, які знаходяться в таборі «Салют». Їх харчували (педагогів, - уточ.), і проживали вони там згідно договору – безкоштовно. У дорозі на 10 дітей має медсестра сидіти, один вихователь. У кошторисних призначеннях - щоб вони їхали за свій рахунок. Всього 50 дітей їхало на відпочинок з Ємільчинського району. Відпочивали 14 днів. У них там було 5-разове харчування. Говорила з батьками, їм там і сік, і морозиво давали. А чого вони (педагоги, - ред.) не мають права брати своїх дітей? Два педагоги брали своїх дітей, а не три. А який чоловік відпустить без дитини? Ми живемо в селі, по 60 соток огороду… Я ледве знайшла педагогів, медичну сестру. Це потрібно розбиратися з батьками, опитувати їх, бо це неправдива інформація», - сказала начальник відділу Примак Тетяна.

На сайті Державних закупівель зазначається, що переможцем тендерних торгів став ФОП Литвинов Андрій Олегович, він запропонував 167 тис. 300 грн за 50 путівок. Також, за транспортні послуги по маршруту смт Ємільчине- смт Коблево-смт Ємільчине в РДА заплатили 60 тис. грн.


Як повідомляв Житомир.info, на оздоровлення дітей пільгових категорій з Житомирської області у 2018 році збираються витратити більше 4 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ємільчинська РДА діти путівки К;облево відпочинок  
Матеріали по темі