Суспільство

Держспоживслужба перевірила дитячі табори у Житомирській області: направили 229 приписів, утилізували 34 кг продуктів

1 August 2018, 09:57

Фахівці Держспоживслужби у Житомирській області провели перевірки у закладах оздоровлення і відпочинку дітей та виявили порушення вимог чинного законодавства.

Результати перевірок обговорювали 31 липня на засіданні обласного штабу з оперативного вирішення питань організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей, - повідомляє головне управління Держспоживслужби в Житомирській області.

«Протягом оздоровчого сезону фахівцями управління проведено 505 позапланових перевірок закладів оздоровлення та відпочинку області. Порушення вимог чинного законодавства реєструвалися в ході 236 перевірок: незадовільний стан матеріально-технічного забезпечення, порушення щодо дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках тощо. За результатами виявлених порушень керівникам та власникам закладів оздоровлення та відпочинку направлено 229 приписів з пропозиціями по усуненню недоліків, 20 розпоряджень, вилучено з реалізації та утилізовано 34 кг харчових продуктів, направлено 172 доповідних листи в органи виконавчої влади та місцевого самоврядування», - інформують в Держспоживслужбі.

Як наголосив начальник головного управління Держспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита, ситуація пов’язана зі спалахами гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в дитячих оздоровчих закладах в країні, лишається нестабільною, як свідчить останній випадок, зафіксований у дитячому таборі Донецької області. Тому закликав присутніх спільно докласти зусиль для створення здорових та безпечних умов для перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Житомирщини.

Як повідомляв Житомир.info, батьки з Ємільчинському районі Житомирської області скаржаться на безвідповідальність вихователів, які поїхали з дітьми на море, в РДА заперечують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держспоживслужба перевірка  
Матеріали по темі