Влада

З обласного бюджету 15 громадських організацій Житомирської області отримали підтримку в п’ять разів меншу, ніж просили

1 August 2018, 14:53

15 громадських організацій інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримають фінансову підтримку з обласного бюджету на загальну суму більше 350 тисяч гривень.

Про це 1 серпня повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Таке рішення прийняла комісія з розгляду звернень громадських організацій інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо надання їм фінансової підтримки під час засідання, яке відбулося вчора, 31 липня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути та заступника голови обласної ради Максима Вілівчука. Загальна сума розподілених коштів становить 355 660,00 гривень. Виділені кошти призначені переважно на оплату комунальних та послуг зв’язку», - йдеться у повідомленні.

Облдержадміністрація нагадує, що фінансова підтримка громадських організацій інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюється в рамках обласної комплексної Програми соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА), а незахищених верств населення Житомирської області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 869. Для надання фінансової підтримки громадських організацій інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2018 рік в обласному бюджеті передбачено 500 тисяч гривень.

Комісія розподілила кошти наступним чином:

Такий розподіл обурив керівника ГО «Житомирський центр реабілітації учасників АТО» Сергія Кузьміних.

«Члени комісії, не розбираючись в статутній діяльності кожної з присутньої Громадської Організації (а діяльність кожної є важливою та значущою для держави в цілому), вирішили нівелювати їх роботу та виділити кожній на покриття комунальних послуг не більше ніж 30 000 грн на рік!!! Гадаю, вони за комунальні послуги вдома більше платять ніж на наш центр «подарунок» зробили. В нашому випадку, ми зможемо закрити всього один місяць», - написав він після засідання на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв Житомир.info, 15 громадських організацій просили з бюджету області на свої потреби 1 млн 841 тис грн, у кількох ГО серед напрямів використання коштів було «матеріальне заохочення».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГО ветеран бюджет ОДА  
Матеріали по темі