Влада

Павло Розенко анонсував підвищення пенсій людям з великим трудовим стажем, але низькою зарплатою

3 August 2018, 11:20

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко запевняє, що за умови наявності ресурсу у Пенсійному фонді України, підвищення пенсій людям, котрі мали великий трудовий стаж, але низьку зарплату, відбудеться вже у цьому році.

Про це він сказав в ефірі «5 каналу», пише Урядовий портал.

«Підвищення пенсій тим людям, які мають великий трудовий стаж і маленькі заробітні плати, з якими вони виходили на пенсію, і через це мають невеличкі пенсійні виплати, - це наступний етап пенсійної реформи. Зокрема, необхідно внести зміни до чинного законодавства. Є звернення Президента України до Уряду щодо цього, є відповідні ініціативи Уряду», - сказав він.

Він назвав абсолютно несправедливою ситуацію, коли люди з великим страховим стажем у жовтні минулого року отримали мінімальні, мізерні надбавки до пенсії. «Я сподіваюся, що Міністерство соціальної політики виконає відповідні доручення і внесе на розгляд Уряду, а Уряд вже внесе на розгляд Верховної Ради зміни до законодавства, які врегулюють цей механізм», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

«В Уряді немає дискусії потрібно підвищувати пенсії чи ні. Все залежить від фінансової спроможності української економіки, від наявності фінансового ресурсу Пенсійного фонду України. Це питання досить масштабне, яке включає і розвиток економіки, і легалізацію заробітної плати, легалізацію тіньової зайнятості, і динаміку надходжень до Пенсійного фонду. Якщо всі ці чинники складуться і ми матимемо реальний ресурс, я сподіваюся, що ще в цьому році ми оголосимо і здійснимо цю ініціативу», - підкреслив Павло Розенко.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня 2017 року мінімальна пенсія за віком для непрацюючих осіб, які мають повний страховий стаж та інвалідів, збільшена на 65 грн і становить 1312,00 грн.

11 жовтня 2017 року набув чинності Закон України щодо підвищення пенсій і житомирські пенсіонери вже почали отримувати підвищені пенсії через банк та пошту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенко пенсія стаж  
Матеріали по темі