Суспільство

Фахівці оцінили ефективність оздоровлення в таборах Житомирської області: діти підросли та погладшали

3 August 2018, 11:37

У дитячих закладах оздоровлення Житомирської області у I зміну середній показник оздоровлення склав 78%.

Про це 2 серпня повідомив сайт головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«За результатами проведеної медичними працівниками оцінки ефективності оздоровлення дітей в закладах, які працювали з тривалістю зміни 21 день, відмічається її достатній рівень. Так, в дитячих закладах оздоровлення за оцінкою ефективності у I зміну середній показник оздоровлення становив 78% (показник маси тіла збільшився у 57 % дітей, показник зросту – у 67% дітей (виділено редакцією), збільшення показників динамометрії та життєвої ємкості легень відмічалося у 78% дітей); 84% дітей жодного разу не звернулись за медичною допомогою», - інформує Держпродспоживслужба.

Станом на 01 серпня поточного року більшість закладів оздоровлення області закінчили ІІ оздоровчу зміну, - інформує сайт.

У липні 2018 року під наглядом спеціалістів Держпродспоживслужби області перебували 15 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, у т.ч. 9 закладів з цілодобовим перебуванням дітей та 6 пришкільних таборів.

«При здійсненні перевірок цих закладів спеціалістами Держпродспоживслужби були виявлені порушення санітарного законодавства: недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, порушення поточності виробничих процесів, порушення технології приготування готових страв, що підтверджено лабораторними дослідженнями якості готових страв та змивів з обладнання, інвентарю та режиму миття посуду, недотримання товарного сусідства при зберіганні швидкопсувних продуктів харчування в холодильниках, недотримання погоджених Держпродспоживслужбою перспективних двотижневих меню. Норми харчування в пришкільних таборах виконувались в середньому по області на 85%», - відзначають фахівці держустанови.

Всього, за даними сайту, протягом оздоровчого сезону в закладах Житомирської області відпочило 17639 дітей, оздоровилися 2083 дитини.

Нагадаємо, нещодавно фахівці перевірили воду в дитячих таборах Житомирської області: кожен 4-й зразок був з відхиленнями.

Як повідомляв Житомир.info, з початку сезону Держспоживслужба направила 229 приписів та утилізували 34 кг продуктів.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка табір  
Матеріали по темі