Влада

Спеціалісти лабораторного центру перевірили якість питної води у районах Житомирської області

6 August 2018, 11:09

ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» протягом семи місяців 2018 року відповідно до плану моніторингу здійснив лабораторні дослідження на 193 системах централізованого водопостачання з метою встановлення відповідності якості води, що подається населенню, санітарним нормам та правилам.

Про це 6 серпня інформує прес-служба Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«В результаті здійснених досліджень встановлено, що лише у 52 водопроводах із 193 якість питної води відповідає чинним нормативним документам. А у Попільнянському, Лугинському, Хорошівському, Коростишівському, Новоград-Волинському, Пулинському, Народицькому та Чуднівському районах 100% води у водопроводах, з яких відбирались зразки питної води, не відповідають вимогам санітарних норм. Натомість у 52 водогонах вода повністю відповідає санітарним нормам та придатна для споживання. Зокрема, у водопроводах в с. Озадівка Бердичівського району, с. Білка Коростенського району, с. Приворіття, Пилипонка, Хомутець, Осівці, Морозівка. Водотиї Брусилівського району, с. Гамарня, смт Гранітне Малинського району, с. Потіївка Радомишльського району, смт Дружба та смт Новобілокоровичі Олевського району, смт Биківка, с.Карвинівка, с. Романівка Романівського району, с. Велика Волиця Любарського району, смт Озерне, с. Довжик Житомирського району, м. Малин», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2018 року в лабораторному центрі назвали 11 районів Житомирської області, де вода з труб неякісна за санітарно-хімічними показниками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторний центр вода якість  
Матеріали по темі