Місто

Під час святкування хрещення України-Русі в Житомирі працюватиме дитяче містечко та відбудеться концерт

7 August 2018, 14:09

7 серпня у Житомирській облдержадміністрації зібралися священики різних конфесій та представники влади, аби обговорити, як пройде хресна хода в обласному центрі.

Більш детальніше про план заходів під час святкової хресної ходи, яка 12 серпня відбудеться у Житомирі, розповів протопресвітер Житомирського протопресвітерства Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви отець Віталій Сидорук.

«Я розумію, що християнські цінності та християнський вибір нашу Україну може вивести із багатьох криз. Сьогодні питання християнства активно обговорюється. Якщо брати статистику, то близько 90% людей позиціонують себе як християни тої чи іншої конфесії. Тому ця подія для нас є досить значимою. Чергове святкування дає нам можливість усвідомити те, що ми дійсно християни, і маємо ставити й відстоювати християнські цінності. Рада Церков вирішила виступити з ініціативою та провести в Житомирі хресну ходу. 12 серпня з 15:00 до 16:00 ми плануємо провести спільну хресну ходу, яка буде закликати благословення на наше місто, будемо мати молитву. Починаємо ми її від костелу святої Софії, пропонуємо там очолити молитву Римо-Католицькій церкві. Далі йдемо на майдан Перемоги рухаючись до Спасо-Преображенського собору, повернемо на вулицю Грушевського і до Михайлівської через Покровську. Біля Михайлівського собору матимемо молитву за мир та єдність. Потім рушимо на Михайлівську, до сцени. Опісля плануємо презентацію тих громад, які братимуть участь у заході. Також ми би не хотіли, аби це свято було суто релігійним, тому ми пропонуємо християнський родинний відпочинок на цьому святі. Будуть розважальні точки, де діти і родини зможуть відпочити. І плануємо завершити цей день святковим концертом», - сказав отець Віталій Сидорук.

«Церква – це душа і серце українського народу. Так зазначає митрополит Іларіон Огієнко. І я впевнений у тому, що церква і держава завжди мають співпрацювати. Ми бачимо, що президент робить все для того, аби у нас була єдина Помісна Церква. І наша з вами мета й мрія – все таки була реалізована щодо створення єдиної церкви. Щодо хресного ходу, хочу зазначити, що ми з Владикою Паїсієм були ініціатором цього заходу, аби поєдналися наші конфесії, наші гілки православні, хоча це і не легко», - сказав Архієпископ Житомирський і Поліський Української Автокефальної Православної Церкви Володимир.

«Сьогодні як ніколи православний світ, зокрема Україна, можуть мати свою церкву, оскільки наша держава є незалежною, і скільки було спроб об’єднати православіє, але у зв’язку з різними обставинами – це не відбувалося. І сьогодні об’єднання стоїть важливим питанням перед нами. Що означає хресний хід, який відбувся 28 липня?! Означає він те, що українство бажає бути незалежним від держав інших, і бажає мати свою Помісну Церкву. Без єдиної церкви ми не зможемо зберегти нашу державу. Об’єднаємо церкву – збережемо державу», - наголосив керуючий Житомирською єпархією УПЦ КП єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

Нагадаємо, 28 липня цього року посадовці Житомирської ОДА разом з вірянами взяли участь у хресній ході «Молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву» у Києві.

Як повідомляв Житомир.info, 18 червня 2018 року під час засідання Ради Церков голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич пообіцяв організувати святкування 1030-річчя хрещення Русі «на належному рівні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА хресна хода конфесія церква  
Матеріали по темі