Здоров'я

Житомирській лікарні подарували мобільний УЗ-апарат для обстеження лежачих хворих та учасників АТО

8 August 2018, 09:37

7 серпня головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів презентував нове дороговартісне обладнання - мобільний ультразвуковий апарат вартістю майже 550 тисяч гривень.

Про це 7 серпня повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

Апарат передав лікарні представник благодійного фонду «Допомагати просто» Вадим Хиля.

Як зазначив Богдан Леськів, даний апарат незамінний при гінекологічних і акушерських, урологічних, кардіологічних, судинних та інших обстеженнях.

«Наша лікарня завдяки підтримці депутатського корпусу обласної ради забезпечена обладнанням. Але, тим не менше, потреба у мобільному УЗД-апараті у нас також є – це стосується саме діагностики важких хворих, яких складно транспортувати до стаціонарних ультразвукових апаратів. Також позачергово за допомогою даного обладнання будуть обстежуватись учасники АТО», - поінформував головний лікар.

За даними облради, за один робочий день в обласній поліклініці проходить УЗ-обстеження близько 50 пацієнтів, за першу половину 2018 року було проведено майже 80 тисяч ультразвукових досліджень.

Як повідомляв Житомир.info, від 7 серпня жителі Житомирської області, які хворіють на ниркову недостатність, можуть отримувати якісні медичні послуги у новому відділенні гемодіалізу – вже прийняли 10 пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УЗД УЗ-апарат лікарня  
Матеріали по темі