Події

Біля річки в Житомирській області рибоохоронний патруль з поліцією затримали трьох осіб, які зловили волоком 125 раків

9 August 2018, 15:15

Біля водойм у Житомирській області рибоохоронний патруль спільно з поліцією «на гарячому» спіймали осіб, які ловили раків волоком – забороненим знаряддям лову.

Про це 9 серпня повідомив Житомирського рибоохоронний патруль.

У повідомленні зазначається, що протягом минулого тижня Житомирський рибоохоронний патруль виявив 37 порушень правил рибальства, з них 14 грубих. Рибоохоронні заходи проводились на території Андрушівського, Коростенського, Любарського, Попільнянського, Ружинського, Романівського, Радомишльського, Малинського, Житомирського районах.

«Так, 2 серпня на річці Роставиця біля села Заріччя Ружинського району за участю поліції було затримано трьох громадян, які ловили раків забороненим знаряддям лову – волоком. Вони встигли зловити 125 раків. Рибоохоронними патрульними стосовно правопорушників розраховані збитки на суму 3187,50 грн. Складено три адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На порушників закону чекає суд, за рішенням якого їм «світить» штраф у розмірі до 680 грн., конфіскація забороненого знаряддя лову та компенсація завданих збитків», - інформують у рибоохоронному патрулі.

5 серпня сталося аналогічне правопорушення в смт Черняхів. До Житомирського рибоохоронного патруля надійшов дзвінок на «гарячу телефонну лінію». Подзвонили поліцейські із районного центру з повідомленням про те, що ними було затримано п’ятьох осіб, які ловили раки за допомогою забороненого знаряддя лову – волока. Інцидент стався на річці Очеретянка у смт Черняхів. Правопорушників було доставлено у Черняхівський відділок поліції для складання протоколу. Виловили вони 110 раків. Сума завданих збитків склала 2805 грн. Рибоохоронні патрульні стосовно правопорушників склали п’ять адміністративних протоколів за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Всього протягом минулого тижня із водойм області вилучено 47 сіткоснастевих заборонених знарядь лову та 1 колюче. Патрульними виписано штрафів стосовно рибалок на суму 306 грн. (шість адміністративних протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП). За минулий тиждень загальна сума збитків, які були розраховані правопорушникам за незаконний вилов риби склала 6 120 грн. Всього вилучено 17 кг риби.

Житомирський рибоохоронний патруль дякує за активну позицію громадян та їхню допомогу у виявленні правопорушень та просить усіх небайдужих обов’язково повідомляти про виявлені порушення на водоймах та ринках області на телефон «гарячої лінії»:

(0412)24-57-81 - стаціонарний,

0674146074 – мобільний.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці червня поблизу Житомира рибоохоронний патруль затримав чоловіка, який на річці Гуйва виловив майже 400 раків, 7 лящів та судака.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рак товстолоб амур  
Матеріали по темі