Влада

В одному з районів Житомирської області перевірили 7 підприємств, які випалюють вугілля: більшість працює з порушеннями

10 August 2018, 11:07

У Ємільчинському районі Житомирської області за дорученням голови ОДА Ігоря Гундича перевірили підприємців, що здійснюють випалювання вугілля, та виявили нелегалів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Перевірку проводили 9 серпня заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький, представники Держекоінспекції, Нацполіції та голова Ємільчинського району Ігор Євтушок.

«Під час перевірки встановили факт випалювання вугілля без будь-яких правових підстав. Крім цього, зафіксували неоформлених працівників. Будемо готувати відповідні звернення до поліції, фіскальної служби та екологічної інспекції. Бізнес має працювати легально, не шкодячи довкіллю та сплачуючи податки, а працівники повинні мати соціальний захист», – сказав Олексій Ясюнецький.

Загалом у районі перевірили 7 суб'єктів господарювання – більшість працює з порушеннями. Крім цього, майже на кожному суб'єкті господарювання працівники працюють без належного оформлення.

Згідно діючого законодавства, таким підприємцям загрожує кримінальна, та адміністративна відповідальність в залежності від виду та тяжкості вчинених правопорушень.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2017 року в Житомирській області СБУ викрила підприємство, яке незаконно здійснювало виробництво деревного вугілля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вугілля деревне вугілля  
Матеріали по темі