Суспільство

Огляд матчу 4 туру Чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги між житомирським «Поліссям» та «Нивою»

13 August 2018, 15:45

Житомирське «Полісся» поступилось вінницькій «Ниві» у матчі 4-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги. Незважаючи на шалену підтримку трибун на стадіоні «Авангард» у місті Новоград-Волинську, підопічним Олександра Призетка не вдалось перемогти принципового суперника. Протягом матчу «поліські вовки» мали кілька непоганих нагод відкривати рахунок. Декілька моментів мав Дмитро Демчик, якого виводили на ударну позицію навісними передачами партнери, але номінальний нападник «Полісся» в обох випадках не влучив у ворота. В другому таймі після розіграшу кутового ударом з льоту реакцію голкіпера гостей Артема Кулініча перевірив Ігор Поручинський. Однак такі потуги підопічних Призетка ніяк не відобразились на табло.

Натомість вінничани використали обидва моменти, які їм вдалось створити поблизу воріт «Полісся». В першому таймі після вкидання ауту Ігор Маляренко з правого краю м'яко накинув м'яч на дальню стійку, звідки головою точно пробив Шестаков. Подвоїти свою перевагу вінничанам вдалось вже в середині другої половини: Павло Федосов після скидки головою з єдиноборства вийшов на «побачення» із голкіпером житомирян і залишив свій автограф у воротах «Полісся» - 0:2.

Фінальний свисток головного арбітра матчу зафіксував впевнену перемогу вінничан із рахунком 0:2 у 68 поєдинку в історії протистоянь «Полісся» та «Ниви».

«Очевидно, що хлопці виконали нашу установку, очевидно, що зіграли сьогодні добре, в чому ми аніскільки і не сумнівалися. Слава Богу, що вдалося перемогти на виїзді такого принципового суперника, команда дуже хороша, вона демонструє дуже хорошу гру. Дійсно найсильніший колектив, який безумовно буде претендувати на вихід до Першої ліги. Ми ж постаралися зіграти в свою силу і сьогодні ми задоволені діями хлопців. У нашій групі п'ять колективів, як мінімум, кажуть чітко про завдання виходу до Першої ліги. Це здорово, це підігріває інтерес і глядачів, і нам, звичайно, стимул дуже великий», - сказав у післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Нива» Денис Колчін.

«Вінниця зіграла на своїх сильних якостях: боротьба на кожній ділянці поля, що вони сьогодні продемонстрували. Команда вийшла як на останній бій, вмирати. І стандартні положення. Тут треба футболістам виходити, і для них ця гра повинна бути як остання. Потрібно, як ми говоримо, на полі залишати всі сили. Якщо людина десь не добігла, десь не допрацювала, то тут дуже важко добувати позитивний результат», - розповів головний тренер ФК «Полісся» Олександр Призетко.

«Заперечувати я не буду, що ми знаходимося трошки в пригніченому стані. Вінниця сьогодні... Ну, ми знали сьогодні, що вони так грають, що у них такий стиль. Складно грати проти команди, яка приїжджає і з самого початку починає бити цей м'яч і проповідує силовий футбол. Ми були готові до цього, ми знали, що вони грають в такий футбол і зобов'язані були нав'язати їм такий же футбол. У нас гра побудована, як і тренувальний процес, більше на контролі м'яча, на більш сучасному європейському футболі. Але, напевно, реалії Другої ліги такі, що складно грати в футбол у Другій лізі. Ось Вінниця сьогодні приїхала і показала, що у Другій лізі насамперед треба починати з боротьби, а потім вже прийде футбол. «Буковина» вже не перший рік грає в такий більш європейський футбол, вони намагаються виходити через контроль м'яча. Я сподіваюся і впевнений, що після матчу з «Буковиною» буде зовсім інший настрій, і ми будемо по-іншому дивитися в очі і вам, і вболівальникам, і один одному», - запевнив форвард ФК «Полісся» Вадим Шаврін.

Наступний матч підопічні Олександра Призетка проведуть на виїзді проти чернівецької «Буковини».

Житомир.info транслював матч ФК «Полісся» - ФК «Нива» у прямому ефірі за підтримки партнерів – компанії «Кромберг енд Шуберт Житомир».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол "Полісся" гра "Нива"  
Матеріали по темі