Економіка

Житомирське відділення АМКУ рекомендувало ОДА не допустити здорожчання хліба, а заводам – купити муку з держзапасів

16 August 2018, 14:08

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА вжити заходів щодо забезпечення населення області високоякісними хлібобулочними виробами за стабільними цінами, а хлібозаводам - розглянути питання щодо доцільності придбання борошна з державних запасів за нижчою ціною.

Про це 16 серпня повідомила прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, а також з метою розвитку підприємництва та конкуренції адміністративною колегією відділення прийнято обов’язкові для розгляду та виконання департаментом агропромислового розвитку і економічної політики Житомирської облдержадміністрації та хлібозаводами області рекомендації. Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА рекомендовано вжити заходів щодо запобігання проявам дій учасників ринку виробництва та реалізації хліба та хлібобулочних виробів, які можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом розгляду питання:
- забезпечення стабільних цін на хліб і хлібобулочні вироби (виділено редакцією), недопущення кризових явищ у хлібопекарській галузі, забезпечення населення області високоякісними хлібобулочними виробами за стабільними цінами;
- постачання виробникам хліба та хлібобулочних виробів борошна для хлібопечення з державних запасів», - інформує відділення.

Хлібозаводам області рекомендовано розглянути питання щодо доцільності придбання борошна з державних запасів (до прикладу, з Аграрного фонду) з метою мінімізації підвищення оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби.

«Виконання рекомендацій сприятимуть тому, що виробники хлібобулочних виробів зможуть мінімізувати зростання оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби за рахунок використання борошна для хлібопечення, придбаного за нижчою ціною порівняно з ціною борошна комерційних структур», - інформує прес-служба.

Про результати розгляду рекомендацій департамент має повідомити Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України у десятиденний строк з дня їх одержання.

Нагадаємо, у липні 2018 порівняно з червнем ціни на хліб у Житомирській області зросли в межах 3%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна хліб АМКУ  
Матеріали по темі