Суспільство

Двоє росіян, які сидять у житомирській тюрмі, просять Путіна, щоб їх обміняли на українських політв’язнів

16 August 2018, 16:25

Два засуджених, котрі перебувають у Житомирській установі виконання покарань № 8, хочуть, аби їх обміняли на українських політв’язнів.

Про це у Facebook 15 серпня написала українська омбудсмен Людмила Денісова.

«В ході моніторингових візитів до місць позбавлення волі ув’язнені громадяни РФ продовжують надавати заяви на ім’я Президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв’язнів. Сьогодні такі заяви написали Вячеслав Висоцький (ГУ «Черкаська виправна колонія № 62»), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ «Дрогобицька виправна колонія «40»), Владислав Гречин (ГУ «Одеська установа виконання покарань №21»), Віктор Агєєв (ГУ «Роменська виправна колонія №56»), Олег Доронін (ГУ «Городищенська виправна колонія №96»), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ «Житомирська установа виконання покарань №8») (виділено редакцією), - написала Людмила Денісова.

Омбудсмен також зазначає, що раніше таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії, та Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які зараз перебувають у Лук’янівському СІЗО.

Ці листи також будуть відправлені до МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх до Адміністрацію Президента РФ.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня на майдані Корольова у Житомирі зібралось кілька десятків людей, долучившись до всесвітньої акції на підтримку українського кінорежисера, сценариста та письменника, громадського активіста родом із Криму Олега Сенцова, який наразі є політичним в'язнем у Російській Федерації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ув’язнений тюрма в’язниця Путін політв’язень  
Матеріали по темі