ДОПОМОГА

Як житомирянкам оформити допомогу при народженні дитини, не виходячи з дому

20 August 2018, 17:33

На порталі державних послуг iGov, який запрацював укінці 2015 року, жителі Житомира не можуть оформити допомогу при народженні дитини онлайн.

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

«Задумка була гарною, але так і не стала реальністю», - написала житомирянка Юлія, яка на початку серпня народила донечку, і пояснила: сайт повідомляє про неможливість надання послуги з онлайн-оформлення в Житомирській області.

Житомир.info також спробував зайти на iGov з метою оформлення допомоги при народженні: вибрав місто Житомир, і отримав відповідь: «На жаль, поки що у Вашому регіоні неможливе надання цієї послуги в електронному вигляді»:

Чи можливо іншим шляхом оформити допомогу при народженні дитини, не виходячи з дому, Житомир.info запитав у відділі державних соціальних допомог департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації.

«Потрібно відкрити сайт Міністерства соціальної політики України, знайти на головній сторінці розділ «Допомога при народженні дитини», перейти з нього на розділ «Призначення допомоги при народженні дитини» і увіти за допомогою цифрового підпису або електронної пошти. І все», - пояснили у відділі допомог.

Нагадаємо, з 2012 року в Житомирі ключ електронного цифрового підпису можна отримати за 25 хвилин у Центрі сертифікації електронних ключів ДФС або у ПриватБанку за лічені хвилини і абсолютно безкоштовно.

Якою у 2017 році була допомога при народженні та інші виплати на дітей в Житомирській області, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога дитина народження  
Матеріали по темі