Суспільство

​На річці Гуйва в Житомирській області рибний патруль виловив майже кілометр «безгоспних» сіток

21 August 2018, 09:25

Житомирський рибоохоронний патруль за 15 днів серпня виявив 64 порушення правил рибальства, 22 з яких – грубі.

Про це інформує прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Так, для прикладу, 10 серпня під час рибоохоронних заходів у місті Андрушівка на р. Гуйва патрульними виявлено одразу два аналогічних порушення правил рибальства: громадяни ловили рибу із дерев’яного човна за допомогою заборонених знарядь лову – сіток. Риби зловити не встигли. Стосовно правопорушників складені два адміністративних протоколи як за грубе порушення правил рибальства», - інформує рибоохоронний патруль.

Під час продовження рибоохоронної роботи інспекторами було вилучено із водойми ще 14 безхазяйних сіток ,про що склали відповідні акти. Загальна довжина усіх вилучених сіток за один день у м. Андрушівка склала 980 м.

З 1 по 15 серпня Житомирський рибоохоронний патруль розрахував збитків стосовно браконьєрів на загальну суму 6 459 грн. Всі справи вже направлені до суду, після рішення якого правопорушникам доведеться сплатити штраф у розмірі до 680 грн. та компенсувати завдані державі збитки, - наголошує рибоохорона.

За півмісяця патруль вилучив 30 кг незаконно добутих водних біоресурсів, 2 гумових човна та 101 знаряддя лову, 89 з яких – заборонені (сітки, «павуки», «заборчики», ятера, і т.д.). На водоймах ще виявлено 12 дозволених раколовок- «хапок». Оскільки хазяїн не виявився, а іде заборона на вилов раків, знаряддя лову вилучені як безхазяйне майно.

Телефони для повідомлень про виявленні порушення на водоймах та ринках області: (0412) 24-57-81, (067) 414 60 74.

Як повідомляв Житомир.info, рибалок у Житомирській області судитимуть за перелов: один виловив 16 кг ляща, інший – 25 кг плоскирки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль риба  
Матеріали по темі