Події

На околиці Житомира правоохоронці «накрили» підпільний цех з обробки бурштину

22 August 2018, 15:42

22 серпня в орендованому приміщенні поліцейські Управління захисту економіки в області, Слідчого управління ГУНП Житомирщини та працівники прокуратури провели санкціонований обшук, у ході якого виявили підпільне виробництво з обробки бурштину. На місці вилучено близько 10 кг сирого та обробленого каміння, 7 верстатів та інше спецобладнання. Проводиться досудове розслідування.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

Як з’ясували поліцейські у ході першочергових заходів, приміщення, розташоване на околиці обласного центру, належить одному з приватних товариств, однак нині здається в оренду. Саме тут, за наявною в оперативників інформацією, підпільними ділками здіснювалась протиправна діяльність, пов’язана з бурштиновими оборудками. Підозри поліцейських знайшли своє підтвердження у ході санкціонованого обшуку.

«22 серпня на місці події, в облаштованому міні-цеху виявлено та вилучено близько 10 кг бурштину, каменеобробні верстати, чорнові записи та інструменти для обробки каміння. Загальна вартість вилученого становить понад 600 тисяч гривень», - інформують в ГУНП

Попередня правова кваліфікація правопорушення – ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді піврічного арешту або обмеження чи позбавлення волі терміном до 3 років.

У рамках подальших слідчих дій поліцейські перевіряють канали надходження та збуту сонячного каміння.

Як повідомляв Житомир.info, 31 липня у місті Олевськ Житомирській області правоохоронці під час обшуків вилучили з цеху понад 6 кг бурштину та верстати для його обробки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин цех  
Матеріали по темі