Місто

​В одній з військових частин Житомира строковику подали на сніданок гречку з неочищеним м’ясом

22 August 2018, 18:53

В одній з військових частин Житомира солдату-строковику під час сніданку подали неочищений шмат свинини. Фото тушкованого м’яса з так званою «зачіскою» військовий надіслав командуванню, анонімно. Незважаючи на це, у частині таки розпочалась перевірка їдальні та постачальника харчових продуктів.

«Це було анонімне повідомлення, але ми реагуємо і на такі, тому що це стосується здоров’я наших військовослужбовців. Буде проведено службове розслідування щодо осіб військової частини, які відповідно до функціональних обов’язків мають за це відповідати. Крім того, буде складено рекламаційний лист, в якому ми виставляємо свої претензії компанії, яка нас харчує», - розповідає тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача ДШВ ЗСУ Олександр Пухальський.


Разом із тим Олександр Пухальський розповідає: харчі до військової частини вже як п’ять років постачає фірма «Укрпродакорд». З нею, каже, вже виникали проблемні питання щодо якості хлібу і сухофруктів. Проте, запевняє: це відбувалося рідко, тим паче, компанія постачальник миттєво реагувала на виправлення недоліків.

«Були проблемні питання - хліб. Несвіжий це одне, а з цвіллю - це вже інше. Інколи були випадки по м’ясу. Що стосується круп, то проблем не виникало. По компоту з сухофруктів виникали проблемні питання, бо там були не тільки сухофрукти, якщо відверто сказати. Це відбувається не щодня, але є випадки. Вони поодинокі, але, на жаль, є. Наскільки мені відомо, компанія реагує на всі наші рекламаційні листи, я впевнений, що і в цьому випадку недолік буде усунутий. Але неприємні відчуття залишилися, адже особовий склад, який тут харчується - це солдати строкової служби», - додає Олександр Пухальський.

Представник «Укрпродакорду» зізнається: сам не розуміє, як неочищене м’ясо пройшло повз кухарів. Однак обіцяє розібратися з ситуацією, аби усунути недоліки та не допустити такого в подальшому.

«Ми візьмемо на контроль, проведемо відповідні заходи, заняття з кухарями, і думаю, що такого випадку більше не повториться. Це поодинокий випадок, я такого м’яса не зустрічав вже років п’ять. Може, кухар втомився, не додивився, не виспався. Кожні десять днів возимо свіже м’ясо. Також запаковане, де вказана і вага, і ДСТУ, сертифікати є у нас», - каже начальник регіонального управління ТОВ «Укрпродакорд» Андрій Жосан.

Загалом же, діляться військові, годують тут непогано, проте хотілося б бачити у меню більше фруктів та смаколиків.

«На вагах порції я не перевіряв, довіряю нашим кухарям, але порції їстівні та ситні», - говорить військовослужбовець Олександр.

«Харчування непогане, вистачає м’яса, звичайно не так, як вдома. Тут все по порціям, хотілося б більше, але маємо, що маємо. Але, звичайно, хочеться якогось яблука, бананів. Ось цього дійсно не вистачає», - зізнається військовослужбовець Владислав.

Головне, кажуть у військовій частині: не замовчувати проблеми, а вирішувати їх. Тому в їдальні навіть висить інструкція від міністерства: як слідкувати за якістю харчування та куди звертатись у випадку виявлення порушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: харчування військовий їдальня  
Матеріали по темі