Влада

​У Житомирській області викрили адміністратора сторінки в соцмережі за поширення антиукраїнських матеріалів напередодні 24 серпня

23 August 2018, 14:09

У серпні 2018 року Служба безпеки України СБУ викрила адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах, в тому числі в Житомирській області.

Про це 23 серпня повідомив офіційний сайт СБУ.

«Співробітники Служби Безпеки України протягом серпня блокували діяльність міжрегіональної агентурної мережі антиукраїнських агітаторів, які діяли за вказівками спецслужб країни-агресора. Правоохоронці викрили в Одесі, Миколаївській, Херсонській, Черкаській та Житомирській областях (виділено редакцією) 8 проросійських пропагандистів. Зловмисники розміщували на сторінках соціальних мереж матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності України та підтримки терористичних організацій «ДНР/ЛНР», - інформує СБУ.

У прес-службі управління СБУ уточнили, що у повідомленні значиться про одну людину з Житомирської області.

За даними СБУ, оперативники спецслужби задокументували, що агітатори, яких фінансували російські куратори, отримали завдання активізувати антиукраїнську пропаганду саме напередодні Дня Незалежності та сторіччя відновлення державності.

«За задумом іноземних спецслужб, поширення провокативних матеріалів мало на меті спонукати до дестабілізації ситуації в деяких регіонах України. Кремлівські інформаційні агенти, зокрема, публікували заклики до повалення конституційного ладу та державної влади в нашій країні. Служба безпеки України вкотре звертається до громадян бути уважними, не піддаватись негативному інформаційному впливу з боку підконтрольних спецслужбам РФ пропагандистів та не сприяти зловмисникам у розповсюдженні фейкових «новин», - повідомляє Служба безпеки.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2018 року співробітники СБУ заблокували нові спроби кремлівських пропагандистів популяризувати в Інтернеті так звану «Житомирську народну республіку».


Відео - СБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ російська пропаганда  
Матеріали по темі