Місто

На Подолі з подвір’я житомирянки комунальники постійно вивозять мотлох, який вона збирає по смітниках

23 August 2018, 16:56

22 серпня з подвір’я жительки багатоквартирного приватного будинку по вулиці Ольжича в Житомирі люди в спецжилетах і без них виносили сміття, мотлох і поламані меблі.

Відео процесу оприлюднила на своїй фейсбук-сторінці житомирянка Ірина Самарцева.

«На вулиці Ольжича, 29 виносять мотлох однієї з мешканок будинку. Ця акція відбувається уже втретє. За місяць цілий причеп сміття наносить жінка в квартиру та на прилеглу територію», - написала житомирянка.

На кадрах видно, як комунальні працівники і сусіди жінки несуть на причеп трактора різний непотріб, накопичений сусідкою біля власного порогу та біля сараю. Є й «героїня» сюжету – жінка років 50-ти, яка обурюється діями сторонніх людей та навіть звинувачує їх у крадіжці документів. Натомість учасники «толоки» нарікають, що замість займатися роботою вимушені прибирати за сусідкою. Укінці відео чоловік веде авторку відео до квартири за парканом, у якій ніхто не живе і на порозі якої коїться те саме.


Автор відео - Ірина Самарцева

Працювали на подвір’ї працівники КВЖРЕПу №5, який обслуговує дану територію, - підтвердив Житомир.info по телефону головний інженер КВЖРЕПу Олександр Савчук.

«Це наші люди працювали. Їх викликають сусіди цієї жінки. Ця жінка страждає «плюшкінізмом», таких людей є немало в Житомирі. За місяць-два вона накопичує на своєму подвір’ї цілий причеп сміття. Зносить його зі сміттєвих контейнерів, і потім воно лежить у дворі і гниє. Нам дзвонять сусіди цієї жінки, коли ситуація стає загрозливою, і ми приїздимо трактором і прибираємо разом з людьми. Це відбувається 4-5 разів на рік і тягнеться багато років. У квартирі, де живе ця жінка разом з дочкою і онуками, їх четверо чи п’ятеро, дві кімнати завалені мотлохом. Вони туляться в одній кімнаті. Це єдина квартира в цьому будинку, яка залишилась у комунальній власності міста. Всі інші виведені з балансу ЖЕКу, а ця квартира єдина залишилася, і доводиться реагувати», - розповів головний інженер.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в захаращених непотребом житомирських квартирах як мінімум двічі реєструвалися пожежі: у липні – на Київській неподалік «Глобала», у серпні – на Музикалці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття мотлох ЖЕК  
Матеріали по темі