Суспільство

​У 95-й житомирській бригаді за приготування найсмачнішого борщу та плову давали звання кращого кухаря

24 August 2018, 10:53

У житомирській 95 окремій десантно-штурмовій бригаді відбувся конкурс на звання кращого кухаря бригади.

Про це 24 серпня повідомила прес-служба 95 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

Військові кухарі різних підрозділів змагалися у теоретичній та практичній майстерності приготування страв. Конкурс складався з трьох етапів: залік з теоретичних знань приготування різних страв та продуктів, розгортання польових кухонь та з найсмачнішого – приготування першої та другої страв. Загалом у конкурсі брало участь 11 найкращих кухарів бригади.

«Серед всього різноманіття страв, які можуть приготувати військові кухарі, контрольними було вирішено обрати борщ український зі сметаною та плов зі свининою. Кожен з учасників до визначеного організаторами часу повинен був приготувати ці дві страви та подати їх на контрольний стіл для дегустації членам журі», - повідомляє прес-служба.

До складу журі входили всі охочі, хто бажав відвідати кулінарних шедеврів. Цікаво те, що перед подачею до столу всі страви перетасовувались, тому кожен з учасників подавав на дегустацію страву свого товариша, що додало прозорості в оцінці майстерності військових кухарів.

За призові місця учасники отримали подарунки у вигляді наборів ножів та грошових заохочень на придбання кухонного приладдя. Але найбільшим подарунком для учасників були задоволені обличчя дегустаторів від смачно приготованих страв.

Нагадаємо, в одній з військових частин Житомира строковику подали на сніданок гречку з «чубатою» шкваркою, командування відреагувало перевіркою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада десантник кухар ДШВ  
Матеріали по темі