Суспільство

Розширений огляд матчу житомирського «Полісся» та ФК «Калуш»

27 August 2018, 15:37

Житомирський ФК «Полісся» зіграв у нічию із лідером групи А ФК «Калуш» у матчі шостого туру чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги. Фінальний свисток головного арбітра матчу зафіксував бойову нічию – 1:1. Попри те, що в нового головного тренера було не надто багато часу для підготовки до гри проти такого потужного суперника, із перших секунд матчу стали помітними відчутні зміни в манері гри «поліських вовків».

Після стартових хвилин матчу, коли обидві команди провели «футбольну розвідку», жовто-зелені взяли м’яч під свій контроль і грали в короткий та середній пас більшість ігрового часу першої половини зустрічі. Ще до завершення тайму обидві команди мали непогані нагоди відкривати рахунок: після розіграшу штрафного удару від пропущеного м’яча житомирян врятувала індивідуальна майстерність Олександра Литвиненка та поперечина, у відповідь житомиряни розіграли свою атаку із лівого флангу і після удару Артема Недолі м’яч з-під поперечини дістав голкіпер «Калуша» Роман Герич. Однак перша сорокап’ятихвилинка не принесла командам забитих м’ячів.


Усе змінилось вже на стартових секундах другої половини матчу. Після проходу правим флангом, Владислав Андрусенко вивів на ударну позицію нападника «Калуша» Ярослава Матвіїва, який розстріляв ворота Олександра Литвиненка.

На те, щоб оговтатись від такого холодного душу, житомирянам знадобилось усього декілька хвилин. Після скидки Захаревича, на куті воротарського майданчика м’яч підхопив Сергій Дячук. Перший удар півзахисника жовто-зелених заблокував захисник «Калуша», але другим ударом хавбек «Полісся» усе ж відправив м’яч у сітку воріт Романа Герича.

Відновивши статус-кво, житомиряни відчули в собі сили та продовжували атакувати, а на останніх хвилинах атакувальні дії підопічних Безсмертного перетворились на справжню облогу воріт «Калуша». Проте спроби «Полісся» так і не завершились успіхом, і фінальний свисток головного арбітра зустрічі зафіксував нічию 1:1.

«Ми провели хороший матч, цікавий матч, динамічний матч. Можливо, у нас десь було більше контролю, але він вже не був просто контролем. Ми десь розривали і «підривали» зони. Можливо, по грі у нас було трошки більше переваги, але сказати, що ми награли сьогодні на перемогу, я не скажу. Грали з хорошою командою, з лідером зони. На їхньому фоні ми десь перегравали, десь гра була рівна, не сказати, що ми щось в грі змінили, цього немає. Сьогодні за хлопців було не соромно, всі хотіли виграти, всі хотіли перемогти, всі хлопці на полі віддавалися. Те, що ми зіграли в нічию, я вважаю, що цей результат закономірний», - сказав головний тренер ФК «Полісся» Анатолій Безсмертний.

Нічийний результат цілком влаштував гостей, оскільки, перед матчем 6 туру команда з Івано-Франківщини провела два напружених поєдинки.

«Ми грали на фоні великої втоми: перед тим ми грали в середу кубкову гру з «Авангардом» (Краматорськ), відіграли 120 хвилин. Перед тим теж бойова гра з рівненським «Вересом». У нас команда молода, хлопці трохи підсідають, десь не вистачає ігрового досвіду, але ми компенсуємо то бажанням та самовіддачею. Зрозуміло, що, якщо немає досвіду, то десь і бажання пропадає, коли немає сил. Але хлопці сьогодні молодці, дотерпіли. Я вважаю нічийний результат за позитивний. Тим більше, що «Полісся» - фаворит чемпіонату. Хороший підбір футболістів, тренерський склад - дуже хороший. Думаю, що Анатолій Петрович зараз налагодить роботу тут, в Житомирі. Так що команда буде прогресувати та додавати», - розповів головний тренер ФК «Калуш» Василь Малик.

Наступний матч жовто-зелені проведуть 1 вересня на виїзді проти футбольного клубу «Минай».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол спорт  
Матеріали по темі