Суспільство

Учням першого класу у Новій українській школі видаватимуть свідоцтва досягнень

28 August 2018, 11:11

ні першого класу будуть отримувати не табелі, а свідоцтва досягнень.

Про це 28 серпня повідомила прес-служба Житомирської міської ради, посилаючись на наказ Міністерства освіти і науки України від 20 серпня 2018 року «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів першого класу у Новій українській школі».

«Затвердити методичні рекомендації щодо оцінювання навчальних досягнень та зразок свідоцтва досягнень учнів першого класу» - йдеться у наказі.

Для оцінювання учнів пропонується чотирирівнева система: «має значні успіхи», «демонструє помітний прогрес», «досягає результату з допомогою вчителя», «ще потребує уваги і допомоги».


У документі зазначено, що «запропонований зразок свідоцтва досягнень складається з 2 частин: перша частина – характеристика особистих досягнень учнів, заповняється у жовтні, як проміжний, та у травні як підсумковий звіт, з метою фіксування навчального поступу, у якому оцінюється активність дитини, самостійна робота на уроці, співпраця з іншими учнями тощо. Друга частина складається з оцінювання предметних компетентностей. Заповнюється тільки у травні».

Також зазначається, що учитель роздруковує два екземпляри свідоцтва. Батькам або особам, які їх замінюють, видають один екземпляр, другий залишається в закладі освіти і зберігається в особовій справі. За бажанням, батьки можуть залишити свій коментар у свідоцтві, для цього зустрітись з учителем і написати свої побажання на екземплярі, що зберігається в школі.

Проект зразка свідоцтва досягнень за вибором закладу загальної середньої освіти роздруковується у чорно-білому або кольоровому вигляді у форматі А 4 або А 5.

Як повідомляв Житомир.info, цього навчального року у школах Житомирської області працюватиме 25 медіатек: 10 медіатек створили у минулому році і нині завершують облаштування ще 15.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ Нова українська школа першокласник учень школа  
Матеріали по темі