Здоров'я

У житомирській лікарні протягом року будуть проводити дослідження пацієнтів, які страждають на хронічний кашель

29 August 2018, 11:49

Житомирська центральна міська лікарня №1 увійшла в число 12 медичних закладів в Україні, які були затверджені МОЗ для проведення міжнародного клінічного дослідження для пацієнтів, які страждають на хронічний кашель.

Про це Житомир.info поінформували в управлінні охорони здоров’я міської ради.

«ЦМЛ№1 м. Житомира увійшла в число 12 медичних закладів в Україні, які були затверджені МОЗ України для проведення міжнародного клінічного дослідження для пацієнтів, які страждають на хронічний кашель. Протягом 12 місяців пацієнтам будуть проводитися всі необхідні діагностичні дослідження (аналізи крові, рентгенографія або комп’ютерна томографія легень, ЕКГ, спірометрія та інші) і проводитися безкоштовне лікування новітніми препаратами згідно міжнародних стандартів. Для участі у програмі відбираються пацієнти з тривалим (більше 1-го року) кашлем, без звички тютюнопаління. Звертатися потрібно до «Науково-дослідницького центру» ЦМЛ №1 за попереднім записом. За декілька місяців поточного року десятки пацієнтів, які звернулися за допомогою, вже отримали повний або майже повний регрес кашлю і значне поліпшення якості життя», - зазначили в управлінні.

До участі в дослідженні запрошуються люди з хронічним кашлем.

За статистикою, близько 12% дорослого населення страждають на дуже тривалий (хронічний) кашель. Цей діагноз є проблемою для суспільства ще й тому, що встановити його причину і підібрати ефективне лікування - складне завдання для лікарів. Нерідко істинна причина кашлю залишається не встановленою, а пацієнти залишаються без належної допомоги.

Вже розроблені препарати нової ери із кращим лікувальним потенціалом, на які покладають багато надій. Ефективність і безпечність одного із них планується довести в масштабному міжнародному клінічному дослідженні за участі близько 1300 пацієнтів з усього світу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 27 серпня 2018 року вже 582 тис. 295 жителів області обрали свого сімейного лікаря або педіатра. А це майже 50% від населення Житомирщини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦМЛ №1 лікарня кашель дослідження  
Матеріали по темі