Суспільство

У відділенні поліції в райцентрі Житомирської області немає води, санвузла і табличок на дверях. Результати моніторингу

29 August 2018, 16:31

Приміщення Черняхівського відділення поліції, що в Житомирській області, не відповідає сучасним будівельним нормам, тут відсутні належні умови для роботи.

Про це 29 вересня повідомив сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Моніторингова група у складі регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Житомирській області Олени Коваленко та громадського монітора Дар’ї Гончарової здійснили візит НПМ до Черняхівського відділення поліції Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Черняхівське відділення поліції розташоване в двоповерховій будівлі, яка була споруджена ще в 1937 році. А це вже свідчить про те, що приміщення поліції не відповідає сучасним будівельним нормам, а також про відсутність належних умов для роботи», - зазначено у повідомленні.

Зокрема, у приміщенні відсутнє центральне водопостачання, немає санвузла, а альтернативна споруда на території відділення взагалі не відповідає жодним санітарним вимогам, - констатує прес-служба омбудсмена.

Крім пандусу біля вхідних дверей та кнопки виклику, що не працює, приміщення зовсім не облаштовано для людей з інвалідністю.

У зимовий період будівля опалюється автономною котельнею на твердому палеві.

«На дверях кабінетів слідчих немає жодної таблички з прізвищами працівників. Кабінети слідчих та чергової частини потребують термінового ремонту. Меблі в жахливому стані. В одному з кабінетів слідчих знайдено заборонений предмет – шило», - інформує сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Також зазначається, що керівництво Черняхівського відділення поліції звернулося по матеріальну допомогу до місцевої влади, і вже виділені кошти у розмірі 20 тис. гривень для поліпшення інтернет-зв’язку та придбання меблів.

«Всі виявлені порушення із наданням відповідних рекомендацій щодо їх усунення будуть направлені керівництву Національної поліції України», - підсумовує прес-служба омбудсмена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція відділення поліції омбудсмен  
Матеріали по темі