Події

У Коростені поліцейські закрили три гральні заклади: два – в інтернет-клубах, один – в житловому будинку

31 August 2018, 11:29

Упродовж двох днів, 29 та 30 серпня, працівники Коростенського відділу поліції провели санкціоновані обшуки у трьох закладах, що функціонували під вивісками державних лотерей. З приміщень вилучено техніку та інші речі, які можуть бути доказами організації забороненого в Україні грального бізнесу. Досудове розслідування триває.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Житомирській області.

Усі три гральні заклади, в яких поліція провела обшуки, функціонували у м. Коростені: два - у приміщеннях інтернет-клубів, ще один – на першому поверсі житлового будинку. У результаті проведених слідчих дій були виявлені ознаки ведення підпільних азартних ігор.

«За наявною інформацією, у цих закладах відвідувачам надавався доступ до азартних ігор, обов'язковою умовою участі в яких була сплата гравцем грошей, у тому числі через систему електронних платежів. І це у результаті давало учаснику змогу у разі виграшу отримати його грошовий еквівалент», - зазначив начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт.

Відтак з трьох закладів правоохоронці вилучили загалом до 20 системних блоків з програмним забезпеченням та іншими комплектуючими комп’ютерної техніки, серед яких монітори та мережеві комутатори. Також поліцейські виявили грошові кошти та записи чорнової бухгалтерії, що долучені до матеріалів кримінального провадження як докази протиправної діяльності. У рамках подальших слідчо-розшукових заходів у відповідних кримінальних провадженнях встановлюються організатори грального бізнесу.

Нині вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та проведення відповідних експертних досліджень.

Відповідно до українського законодавства, зайняття гральним бізнесом (ст. 203-2 ККУ) карається значними штрафними санкціями.

Як повідомляв Житомир.info, в 28-29 серпня в Олевському районі Житомирської області правоохоронці прикрили вісім гральних закладів, які діяли під вивіскою лотерей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лотерея гральний заклад  
Матеріали по темі