Економіка

​«Yes, ЄС» на Житомир.info: Як переведення державних послуг в онлайн-режим допомагає заощаджувати гроші і час

31 August 2018, 13:41

Переведення усіх державних послуг в онлайн-режим. Ще декілька років тому це видавалося неможливим, наразі ж це вимога часу. Зробити взаємодію між державою і громадянином прозорою, простою, без зайвих затрат часу та бюджетних коштів покликане електронне урядування. Необхідність переводити державні послуги, закупівлі та взаємодію держави з громадянами і бізнесом у онлайн-режим прописує Угода про асоціацію України з ЄС.

Для того, аби е-урядування в Україні запрацювало, прийнято немало законів і зроблено немало потуг до введення онлайн-сервісів на сайтах державних структур. Коли чекати суттєвих зрушень на рівні міста, наші журналісти запитали у міського голови.

За підсумками шести місяців 2018 року, експортерами до ЄС стали уже майже 11 тисяч компаній з України. Експорт українських товарів до ЄС збільшується, а ЄС залишається найбільшим торговельним партнером України.

Сьогодні ми вирішили розповісти про історію успіху підприємства «Корнеліс». Це розсадник неподалік Житомира, який виник понад 15 років тому із декількох саджанців, надісланих в Україну з Нідерландів. Нині підприємство має певні успіхи і навіть експортує у Голландію частину своєї продукції.


Матеріал публікується в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЄС Євросоюз е-урядування  
Матеріали по темі