Політика

Депутат Житомирської облради потрапив у ТОП-10 найдорожчих відпочивальників

31 August 2018, 13:45

У 2017 році українські чиновники задекларували понад 9 мільйонів гривень витрат на відпочинок у за кордоном.

Про цей йдеться у проекті «Декларації» Bihus.Info.

«Таємна мальдівська відпустка президента Петра Порошенка взимку наробила чимало шуму в українських ЗМІ. Рейтинг топ-відпочивальників гарант очолив і сьогодні. У своїй декларації за 2017 рік він вказав два видатки на туристичні послуги на загальну суму понад 2,7 млн гривень. Проте, за підрахунками програми «Схеми», повна вартість відпочинку на Мальдівах - разом із чартерними авіаперельотами, орендою острова, харчуванням і додатковими послугами - мала обійтися Петру Порошенку не менше ніж у півмільйона доларів (понад 14 млн гривень). На другому місці опинилася близька до Порошенка екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева. У 2017 році відпочинок родини коштував їй 1,9 млн гривень. А мальдівський вояж сімейства Гонтаревих 2016 року навіть став підставою для розслідування НАБУ за підозрою у декларуванні недостовірної інформації, але наприкінці червня справу було закрито - відпустка нібито обійшлася їм всього у 250 тисяч гривень, тобто нижче порогу для декларування. А от третій фіналіст - народний депутат Вадим Новинський - більше полюбляє добре попоїсти, аніж поніжитися на пляжі. Минулого року він задекларував 6 видатків на готельно-ресторанні послуги у Росії, Німеччині та Швейцарії, які в сумі склали трохи більше 1 млн гривень», - інформують автори проекту.

В десятку найдорожчих відпочинків чиновників потрапив депутат Житомирської обласної ради Сергій Диняк, який витратив на відпустку 210 тис. грн.

Диняк працює генеральним директором ТОВ «Юнігран», в обласній раді входить до фракції Блоку Петра Порошенка, є секретарем постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів. Зарплата Сергія Диняка за 2017 рік становила 3 млн 646 тис. 259 грн. В декларації він вказав, що в минулому році придбав дві туристичні путівки – за 110 тис. грн та за 100 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, депутат облради Сергій Диняк 30 серпня отримав відзнаку як один з кращих підприємців Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: декларація відпустка Диняк депутат  
Матеріали по темі