Влада

Депутати Житомирської облради поїхали у Черняхівський район, де незаконно добувають пісок для будівництва об’їзної дороги

31 August 2018, 17:35

До голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми надійшло звернення від Високівського сільського голови Миколи Бардука з проханням допомогти розібратись у ситуації щодо вивозу ґрунту з 8 гектарів землі на території громади.

Про це 31 серпня повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

31 серпня депутати обласної ради, члени постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Наталія Рибак, Віктор Мельник та депутати обласної ради, члени тимчасової контрольної комісії за здійсненням реконструкції Північної об’їзної дороги м. Житомира Остап Маланюк, Юрій Бовсуновський, Руслан Павлюк та Володимир Нагорняк відвідали місце незаконного видобутку піску та глини.

Микола Бардук в цілому описав депутатам ситуацію, що склалась.

«У серпні цього року на 8 гектарах землі, які знаходяться біля села Городище (Черняхівський район - ред.), розпочався видобуток та вивіз ґрунту в промислових масштабах без дозвільних документів», - розповів голова ОТГ.

За наявною інформацією, це чотири ділянки по 2 га з цільовим призначенням під ведення особистого селянського господарства, і належать вони жителям міста Києва.

«Проте, виїхавши безпосередньо на місце, всі змогли переконатись, що земля використовується не за призначенням. Тут уже є повноцінний кар’єр, працює великогабаритна спецтехніка та відвантажується пісок», - зазначають у прес-службі облради.

Голова тимчасової контрольної комісії Остап Маланюк запевнив присутніх жителів громади та голову Високівської ОТГ Миколу Бардука, що цю інформацію буде доведено до відома усіх депутатів.

Також будуть направлені відповідні звернення до правоохоронних та природоохоронних органів.

Депутат Юрій Бовсуновський запропонував звернутись до управління культури облдержадміністрації стосовно того, чи ці землі не належать до земель історико-культурного призначення, а Володимир Нагорняк вніс пропозицію звернутись до Державного агентства автомобільних доріг України для надання копій контракту та кошторису на виконання робіт по північній об’їзній дорозі м. Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня у Черняхівському районі Житомирської області кілька десятків людей вийшли протестувати проти незаконного, на їхню думку, способу будівництва північної об’їзної. Люди обурюються, що спецтехніка вивозить родючі ґрунти.

22 серпня голова Високівської об’єднаної територіальної громади Черняхівського району Микола Бардук повідомив, що мешканцям села Городище Черняхівського району Житомирської області, ґрунт з земельних наділів яких вивозили для будівництва північної об’їзної, виплатили компенсацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: протест мітинг об'їзна Високівська ОТГ  
Матеріали по темі