Влада

Координаційна рада бюджету участі Житомира допустила до голосування 77 проектів із 104

3 September 2018, 19:26

Схвалити 77 проектів і допустити їх до голосування - таке рішення було прийнято на засіданні координаційної ради з питань бюджету участі 3 вересня. Загалом же цьогоріч житомиряни подали 104 проекти партисипаторного бюджету.

«77 проектів пройшли верифікацію і допущені до голосування, 27 проектів відхилені. Але автори проектів мають 5 днів на апеляцію. Вони можуть подати апеляційну скаргу, координаційна із юрдепартаментом будуть спільно її розглядати. Якщо буде така можливість, то вони їх допустять знову. Основні причини, чому були відхилені проекти: це комерційна складова, що положенням взагалі заперечується і цього взагалі не можна робити. Є один проект, який подала авторка, працівник міської ради, положенням це також заборонено робити. Є проекти, які вдвічі перевищують кошторисну пропозицію. Тобто, якщо ми бачимо, що проект реально буде коштувати 3 мільйони, а автор проекту навмисно занижує до півтора мільйона і ми розуміємо, що ми його не реалізуємо, то в такому випадку так само зняті проекти», - розповіла секретар міської ради Наталія Чиж.


Якщо ж в наступному році вартість проекту перевищить допустимі пороги, то існує кілька варіантів реалізації проектів.

«Сесією було встановлено - 1% від міського бюджету. На цей рік ми знаємо, що це 15 мільйонів. І ми не можемо перейти цю межу. Тоді це не є бюджет участі, це вже бюджет міста, на який впливають і адміністративним ресурсом, або ще якимось ресурсом. Ми хочемо, щоб партисипація зберігалась саме в цих рамках. Це обов’язково. Тому зараз до голосування, коли ми допускали проекти, ми просили кожного автора проекту надати лист погодження, що в разі, якщо їх проект буде перевищувати межу великого або малого проекту, то вони погоджуються на зменшення обсягу робіт. Тобто, коли будуть розробляти і є півтора мільйони, то на півтора мільйони робимо. Якщо не виходить на півтора мільйони, то не робимо нічого. Робити аби-що теж не потрібно. Ми маємо бути свідомі», - сказала Наталія Чиж.

Визначати кращі проекти бюджету участі житомиряни будуть визначати з 1 по 10 жовтня загальноміським голосуванням.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями бюджету участі у 2017 році стали 13 проектів, чотири з яких подав Валерій Онопрієнко: вони стосуються мікрорайону, депутатом від якого у міську раду обрана його дружина Тетяна. Також через скандал зняли з голосування три «бібліотечні» проекти бюджету участі, автором яких була директор комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Лариса Харчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Координаційна рада бюджет участі Чиж  
Матеріали по темі