Влада

Мер Житомира вважає, що перейменовувати парк Гагаріна можна лише після реконструкції

4 September 2018, 15:02

Перед тим, як розглядати питання стосовно перейменовування парку культури і відпочинку імені Юрія Гагаріна в Шодуарівський, необхідно провести його реконструкцію.

На цьому наголосив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час брифінгу 4 вересня.

«У нас була зареєстрована петиція у 2016 році стосовно перейменування парку Гагаріна в Шодуарівський. І тут я не проти історії. Я за те, щоб відновлювати історичні назви. І дійсно, барон Шодуар заслуговує на те, щоб його іменем був названий парк. Але я думаю, що не такий парк, в якому стані зараз він перебуває. Ми дуже часто робимо такі речі – перейменовуємо (це нам нічого не коштує, максимум – таблички на вулицях), а за цим нічого не йде, якісно нічого не змінюється. У листопаді наступного року ми будемо готові представити вам концепцію щодо гідропарку (реконструкції – ред.). В цьому році у нас три важливих інфраструктурні об’єкти: школа № 3, садочок № 58, стадіон «Спартак». На наступний рік ми плануємо декілька великих інфраструктурних проектів, у тому числі відновлення гідропарку і початок роботи по парку Гагаріна», - зазначив мер.

За його словами, 8 вересня буде презентовано концепцію щодо відновленню набережної річки Тетерів у парку Гагаріна.

«У суботу ми будемо презентувати концепцію щодо відновлення нижньої частини парку Гагаріна з велодоріжками. Вчора я якраз був у Кабміні, який підписав фінансування по програмі секторальної підтримки. Мова йде про гроші Євросоюзу, з яких місто Житомир отримало 12,5 млн грн грантових коштів на цей проект. Фінансування вже буде починатися. Тож я за те, щоб спочатку зробити відновлення, повну реконструкцію парків, а потім приймати рішення щодо перейменування. Якщо буде ініціатива людей, і вона пройде обговорення та депутати проголосують за те, щоб надати цьому парку назву Шодуарівський, значить, ми його підтримаємо, і я це рішення підпишу. Але, ще раз кажу, нам спочатку треба відновити ці парки і зробити їх зручними і гарними, після цього приймати рішення про перейменування. Це моя думка», - ще раз наголосив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2016 року на сайті міськради був оприлюднений проект рішення «Про перейменування Парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна в місті Житомирі», але на сесію це питання не виносили та не розглядали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк парк Гагаріна перейменування набережна реконструкція  
Матеріали по темі