Влада

Депутатам Житомирської міськради пропонують перейменувати парк Гагаріна в Шодуарівський

1 July 2016, 15:20

Депутатам Житомирської міської пропонують перейменувати парк ім. Ю. Гагаріна в Шодуарівський.

Проект рішення «Про перейменування Парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна в місті Житомирі» опублікований 1 липня 2016 року на сайті Житомирської мерії.

«Розглянувши електронну петицію щодо перейменування Парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна на Шодуарівський парк, яка отримала підтримку більше як 250 громадян міста, враховуючи результати громадського обговорення та рекомендації міської комісії з топоніміки з даного питання, відповідно до статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян», Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», статей 26, 37, пункту 8 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій до Житомирської міської ради, затвердженого розпорядженням міського голови від 02.02.2016 № 68, міська рада вирішила:

1. Перейменувати Парк культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна в місті Житомирі на Шодуарівський парк.

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків», – йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2015 року житомиряни підтримали петицію щодо перейменування парку Гагаріна в Шодуарівський парк. Вже в середині січня 2016 року влада міста збиралася провести громадське обговорення щодо увічнення пам’яті барона Шодуара в Житомирі. Наприкінці січня Житомир.info поцікавився у житомирян, чи підтримують вони перейменування міського парку імені Гагаріна на Шодуарівський. Також, 3 лютого 2016 року тимчасова депутатська комісія проголосувала за перейменування 4 вулиць та житомирського парку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі