Місто

За трьох неоформлених працівників житомирського підприємця оштрафували на 340 тис. грн

5 September 2018, 13:22

У Житомирі підприємця оштрафували за використання праці трьох неоформлених працівників.

Про це 5 вересня повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«За використання праці трьох неоформлених працівників та підміну трудових відносин цивільно-правовими, в квітні 2018 року постановою Управління Держпраці у Житомирській області було накладено штраф у сумі 335 070 гривень на підприємство у місті Житомирі, основним видом діяльності якого є оптова торгівля косметичними товарами», - інформують в управлінні Держпраці.

Роботодавець, не погоджуючись з цим, звернувся до суду з позовом про визнання протиправною та скасування постанови начальника Управління Держпраці у Житомирській області про накладення штрафу.

Рішенням Житомирського окружного апеляційного суду у задоволенні позову роботодавцю відмовлено повністю. Постанову про накладення штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, визнано правомірною.

Нагадаємо, що 17 серпня 2018 року прес-служба управління Держпраці у Житомирській області повідомляла, що посадовці управління направили до суду протоколи щодо порушення закону України про працю на декількох суб’єктів господарювання, опублікувавши список роботодавців, у яких працюють неоформлені люди.

Як повідомляв Житомир.info, майже 560 тис. грн доведеться сплатити власнику швейного цеху у місті Коростень Житомирської області за 5 неоформлених працівників-«волонтерів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраця штраф працівник  
Матеріали по темі