Політика

Держпродспоживслужба перевірила роботу свиноферми, на яку скаржився депутат Житомирської облради

6 September 2018, 10:54

На запит депутата Віталія Науменка (фракція УКРОП) щодо можливих порушень у діяльності фірми ТОВ «ДФУ АГРО», яка функціонує на території села Грозине Коростенського району, перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Волківський І.А. проінформував, що спеціалістами Коростенського районного управління проведено ряд заходів, у тому числі позапланову перевірку господарства.

Про це йдеться в оприлюдненій на сайті облради інформації про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на сесії 26 липня.

«За результатами перевірки встановлено, що гній на території підприємства зберігається в лагуні, при повному наповненні відкачується і вивозиться на поля, які жителі с. Ходаки здали в оренду ТОВ «ДФУ АГРО»; санітарно-захисна зона тваринницького комплексу, згідно з висновком Державної санітарно-епідеміологічної експертизи, становить на південь, схід та північ 1500 м, захід – 1065 м; за результатами досліджень повітря, вміст азоту діоксиду, ангідриду сірчистого, аміаку в атмосферному повітрі не перевищує гранично допустимі концентрації; направлено запити у КНП «Коростенський районний ЦПМСД» Коростенської районної ради та КЗ «КЦРЛ Коростенської районної ради» щодо звернень громадян даного населеного пункту у медичні заклади зі скаргами про погіршення стану здоров’я через забруднення атмосферного повітря від діяльності підприємства. За інформацією, наданою вище зазначеними організаціями, звернення у медичні заклади протягом 2017-2018 років не надходили», - зазначається у відповіді Держпродспоживслужби.

До речі, 29 серпня прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України повідомила, що управлінням ДАБІ у Житомирській області видано сертифікат про закінчення реконструкції тваринницького комплексу в Коростенському районі.

«Модернізовані виробничі потужності в селі Грозине призначені для вирощування та відгодівлі свиней. Загальна площа нового свинокомплексу складає понад 7 тис. м², а вартість основних фондів прийнятих в експлуатацію – 22 млн гривень. Роботи виконувалися на замовлення ТОВ «ДФУ АГРО». Діяльність оновленого підприємства сприятиме нарощуванню обсягів виробництва тваринницької продукції і реалізації м’яса в регіоні», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2017 року у селі Грозино Коростенського району тривало будівництво сучасного тваринницького комплексу з іноземними інвестиціями ТОВ «ДФУ Агро»: на той час вже було побудовано та введено в експлуатацію три бункери для силосу, розраховані на 9 тис. тонн зерна, кормокухню та два свинарники. В лютому 2018 року департамент економічного розвитку ОДА інформував, що вже працюють три черги свинокомплексу ТОВ «ДФУ АГРО» потужністю більше 22 тис. голів, де залучені інвестиції з Данії на суму 25 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Науменко свинарник Держпродспоживслужба Коростенський район  
Матеріали по темі