Місто

Житомирським студентам презентували онлайн-сервіс, який допомагає у відкритті власного бізнесу

6 September 2018, 13:46

Як студенту відкрити власний бізнес одразу після випускного? Легко, - стверджують представники офісу ефективного регулювання BRDO, - за допомогою онлайн-сервісу #StartBusinessChallenge. На ньому підприємці початківці можуть отримати покрокову інструкцію, як це зробити легально, які документи потрібні та яку систему оподаткування краще обрати, в залежності від виду діяльності. Про бізнес-кейс та правила, за якими має жити підприємець, студентам житомирського політеху розповідають розробники проекту.

«Зараз тут є пошукова система і 28 видів бізнесу. Тут є вісім процедур, які необхідно пройти. Щоб злякатися натисніть чим це все регулюється, великий перелік різних законів, закрити його і подивитись, як ми описали людською мовою, що потрібно робити для того, щоб відкрити цей бізнес легально. Перший етап - це реєстрація ФОПа, процедуру можна пройти онлайн. Тут у нас є КВЕДи, які потрібно вибрати при реєстрації. Вартість кожного етапу, як довго чекати. Ми намагалися якомога простішою мовою пояснити все, що потрібно вам знати, щоб пройти кожен з етапів», - розповідає керівник проекту Rolling Review Олексій Дорогань.


Однак перш ніж зареєструвати бізнес, Олексій Дорогань радить: не просто розробити стратегію, а дослідити сферу діяльності, у якій плануєш розвиватись.

«Розробити продукт, поспілкуватися з споживачами, продати їм його, налаштувати процеси», - радить керівник проекту Rolling Review.

Неабияк важливо, діляться фахівці, звертати увагу й на потреби міста, в якому будеш працювати. Зокрема, у Житомирі за статистикою зареєстровано близько 30 тисяч підприємців, однак не всі вони працюючі, - розповідаєдиректор департаменту економічного розвитку Микола Костриця. Втім, каже: міська влада нині працює над тим, аби ця статистика покращувалась, розробляють програму по стимулюванню ведення бізнесу.

«Програма, яка буде прив’язана до сплати податків, до створення робочих місць і така програма буде орієнтована на те, аби реєструвати і відкривати бізнес у Житомирі. У нас також створена Агенція розвитку міста в функціях якої також створення центру підтримки підприємництва, надання певних консультацій, взаємодія, тренінгові програми, створення комунікацій, щоб ви легше проходили усі дозвільні процедури», - ділиться директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Студенти зізнаються: такі воркшопи неабияк мотивують. До прикладу, другокурсниця Дарина ділиться: наразі працює в бізнес-інкубаторі при університеті й має плани на те, щоб стати бізнесвумен.

«Наразі спостерігаю за процесом розвитку стартапів, їх становлення. Тому, вже зараз можу розуміти, як створювати свій бізнес, інноваційний бізнес. Я б хотіла реалізувати себе у цій сфері. А історії успіху завжди надихають», - каже студентка ЖДТУ Дарина Безман.

А от студент магістратури Василь вже робить певні кроки в бізнесі. Хлопець переконаний, якби такий онлайн-сервіс, як #StartBusinessChallenge існував тоді, коли він починав свою діяльність, то процедура реєстрації була б набагато простішою.

«Маркетингове агентство, розробка веб-порталів, веб-сайтів і підтримка веб-ресурсів. В момент, коли я його реєстрував такий портал мені б дуже допоміг», - зізнається Василь Сидорчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес студент ЖДТУ Костриця  
Матеріали по темі