Події

Поліцейські затримали парубків, які на вулиці пограбували двох іноземців і житомирянина

6 September 2018, 16:24

5 вересня патрульні затримали двох житомирян за обґрунтованою підозрою у вчиненні пограбування громадянина Естонії. У ході слідчо-розшукових заходів поліцейські Житомирського відділу встановили причетність парубків до щонайменше трьох грабунків, учинених в обласному центрі улітку. Нині обоє перебувають під вартою.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Житомирській області.

Близько 4 ранку на одній з вулиць Житомира двоє молодиків відібрали у перехожого рюкзак з особистими речами, завдавши при цьому чоловікові кілька ударів.

Потерпілий відразу повідомив про подію за номером спецлінії «102». На місце прибув найближчий екіпаж патрульних, які разом із заявником перевіряли прилеглі вулиці. За кілька кварталів правоохоронці помітили схожих за зовнішністю до грабіжників парубків. Потерпілий теж упізнав своїх кривдників.

Хлопців затримали, а усі обставини події зафіксували працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції.

«Під час перевірки парубків та встановлення їх осіб, з’ясувалось, що обоє й раніше вчиняли подібні кримінальні правопорушення. Принаймні, ми маємо свідчення їх причетності до ще двох грабежів у липні та червні 2018. Окрім того, одному з них суд навіть визначив покарання з випробувальним терміном виконання за вчинену раніше крадіжку з проникненням у житло», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Також з’ясувалось, що 21 червня один із затриманих пограбував громадянина Австрії. Парубок спочатку почав просити в іноземця гроші, а коли той витяг гаманець з грішми, вирвав його з рук і втік.

А у липні обидва затриманих увечері пограбували жителя обласного центру, який відмовився купувати у них електронну сигарету. У хлопця теж відібрали рюкзак з особистими речами.

За вказаними фактами тривають досудові розслідування, кваліфіковані за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Обом затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 30 серпня 2018 року у Житомирі 20-річний хлопець уночі побив перехожого та відібрав речі, а потім вимагав 3 тис. грн викупу за телефон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіжник грабіж затримання поліція  
Матеріали по темі