Події

​За тиждень у Житомирській області рибоохоронний патруль вилучив більше 50 заборонених знарядь лову та 25 кг риби

7 September 2018, 09:20

За тиждень Житомирський рибоохоронний патруль зафіксував 34 порушення Правил любительського та спортивного рибальства, з них 13 грубих.

Про це 6 вересня поінформував Житомирський рибоохоронний патруль.

«Під час рибоохоронної роботи 5 вересня о 14:40 на річці Гуйва с. Стара Котельня Андрушівського району було виявлено грубе порушення правил рибальства - двоє громадян ловили рибу сіткою в забрід. На місце події було викликано поліцію, так як дані особи не хотіли давати свої дані для складання адміністративного протоколу. По даному факту складено два адміністративних протоколи як за грубе порушення правил рибальства. Сітку та рибу (2 екз. карася) вилучено та опломбовано. Збитки, завдані державі становлять 34 грн. Також, цього ж дня о 21:00 оперативною групою на р. Роставиця поблизу с. Паволоч Попільнянського р-н було виявлено грубе порушення правил рибальства. Громадянин ловив рибу забороненим знаряддям лову - павуком. По даному факту порушення складено протокол за ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Заборонене знаряддя вилучено та опломбовано пломбою», - йдеться у повідомленні.

В період з 1 по 6 вересня вилучено 52 заборонених знарядь лову, 25 кг незаконно добутої риби.

«Стосовно рибалок-любителів складено 7 адміністративних протоколів за ч.3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення та виписано штрафів на суму 406 грн. За нанесення істотної шкоди природі стосовно двох браконьєрів відкрито кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України. Збитки, завдані природі склали 15 929 грн. Всього стосовно правопорушників за перший тиждень вересня розраховано збитків на загальну суму 27 480 грн», - інформують у рибоохоронному патрулі.

Житомирський рибоохоронний патруль просить усіх громадян не залишатися байдужими та повідомляти про виявленні порушення на водоймах та ринках області. Наші телефони «гарячої лінії» залишилися незмінними: (0412)24-57-81 – стаціонарний, (067)4146074 – мобільний.

Як повідомляв Житомир.info, всього протягом серпня 2018 року було викрито 115 порушень правил рибальства, з них 37 грубих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль порушники риба  
Матеріали по темі