Економіка

З початку року в Житомирській області власники розкішних автомобілів заплатили більше 900 тис. грн транспортного податку

10 September 2018, 13:18

Власники розкішних автомобілів з Житомирської області поповнили місцевий бюджет на 917, 9 тис. грн.

Про це 10 вересня інформує сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«З початку року фізичними особами області сплачено до місцевого бюджету 917,9 тис. грн. транспортного податку. Головне управління ДФС у Житомирській області нагадує, що згідно з пп.267.2.1ПКУ об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року», - йдеться у повідомленні.

Оскільки з 1 січня 2018 року розмір мінімальної зарплати становить 3723 грн, то така вартість зросла до 1 млн 396 тис. 125 грн. Фізичними особами транспортний податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Також, повідомляємо, що відповідно до пп. 267.6.10 ПКУ фізичні особи - платники транспортного податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації для проведення звірки даних щодо:

а) об’єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;

б) розміру ставки податку;

в) нарахованої суми податку.

Як повідомляв Житомир.info, за 2017 рік найбільші надходження транспортного податку надійшли до бюджетів від фізичних осіб з Житомирського, Коростишівського та Новоград-Волинського районів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС податок автомобіль  
Матеріали по темі