Влада

Аукціон не відбувся, але приміщення колишнього житомирського ЖЕКу продали за 3 мільйони

11 September 2018, 09:56

Приміщення колишнього ЖЕКу на вул. Мала Бердичівська, 4 продали за 3 мільйони гривень єдиному учаснику аукціону.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії Житомирської міської ради 11 вересня.

«Оголошений аукціон не відбувся, бо. для участі була подана одна заява від Олени Медведюк, яка запропонувала 3 мільйони. Відповідно до закону, орган приватизації має прийняти рішення – або затвердити результати торгів, або змінити умови аукціону зі зниженням ціни на 50%. Ми просимо вас затвердити результати торгів», - повідомила начальник відділу по управлінню та приватизації комунального майна міської ради Олена Кравчук.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк закликала не підтримувати це рішення і знову виставляти приміщення на аукціон.

«Якщо ми зараз не підтримаємо це рішення, то аукціон автоматично буде стартувати через 30 днів з початкової ціною 1 млн 200 тис. грн – на 50% менше», - пояснила Олена Кравчук.

Пропозицію не віддавати приміщення за 3 млн грн підтримав голова фракції ВО «Свобода» Віктор Брокарєв. Голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко наголошувала, що у разі повторного аукціону міський бюджет не отримає кошти в 2018 році.

Врешті, за проект рішення про викуп приміщення на Малій Бердичівській проголосували 22 депутати з 34 присутніх (всього у міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, початкова ціна приміщення площею 251.5 кв.м на вул. Мала Бердичівська, 4. була 2 млн 572 тис. 538.40 грн. ФОП Медведюк запропонувала за нього 3 млн 18 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, мер Сергій Сухомлин на брифінгу 4 вересня розповідав, що міська рада готова виставити на аукціон близько 30 об'єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон приміщення міська рада сесія  
Матеріали по темі