Влада

Незаконний видобуток піску для об’їзної дороги обговорювали на сесії Житомирської облради

12 September 2018, 13:33

Китайська компанія, яка реконструює Північну об’їзну дорогу біля Житомира, незаконно видобуває пісок, а правоохоронці бездіють.

Про це говорили депутати на позачерговій сесії Житомирської облради 12 вересня.

«Наші земляки в 2014 році оформили земельні ділянки – чотири чоловіки по 2 гектари, земельні ділянки під селянське господарство. І сьогодні вони продають китайцям ґрунти, а ті вивозять. Там створюється величезний кар’єр, який осушить не тільки ліси, а й людські землі. Поки ми будемо створювати комунальний кар’єр, вони вже зроблять цю дорогу, все підсиплять. Виходить, що гроші європейські, підрядник – з Китаю, а страждають наші громадяни», - сказав депутат Руслан Павленко.

Депутат Ілля Смичок допитувався, чи голова облдержадміністрації Ігор Гундич виїжджав особисто на цей кар’єр.

«Якщо я буду виїжджати на кожен кар’єр, то у мене не буде часу приймати таких шановних людей як ви, а ви у мене буваєте по п’ять разів на день. Що вам заважало, як депутату обласної ради, викликати туди поліцію і зафіксувати злочин?», - відповів Гундич Смичку.

Врешті, депутати вирішили заслухати начальника ГУНП в Житомирській області Вячеслава Печененка.

«Поки у нас на руках не буде висновків відповідних органів, ми не можемо зупинити роботи. Має бути відповідний документ, а не те, що ми бачимо», - сказав Вячеслав Печененко.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 31 серпня 2018 року депутати обласної ради їздили у Черняхівський район, де незаконно добувають пісок для будівництва об’їзної дороги.

Як повідомляв Житомир.info, Державна екологічна інспекція звернулась до Коростишівського відділу поліції ГУПН в Житомирській області для вжиття заходів реагування щодо усунення негативних наслідків, які відбулись в результаті незаконних дій, пов’язаних із видобутком корисної копалини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко Гундич дорога об'їзна сесія обласна рада  
Матеріали по темі