Суспільство

Їжте на здоров'я – відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів мережі піцерій «Маріо» засвідчено сертифікатом

14 September 2018, 14:41

Чинне вітчизняне законодавство зобов’язало потужності, що провадять діяльність з харчовими продуктами, впроваджувати системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Ця ж вимога стосується не тільки виробників, але й закладів громадського харчування: ресторанів, барів, кафе, їдалень, закусочних, піцерій, кулінарій, кіосків та інших закладів, які забезпечують харчуванням фізичних осіб.

Довгий час товариством з обмеженою відповідальністю "Кон БРІО", власником мережі закладів громадського харчування, в яку входять популярні серед житомирян піцерії "Маріо", велись роботи із розробки та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) у цих піцеріях у відповідності вимог ДСТУ ISO 22000:2007 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга".

За цей час фахівцями, відповідальними за впровадження системи НАССР, було виконано великий об'єм робіт, спрямованих на підвищення рівня компетентності та відповідальності виробничого персоналу, а також у відповідності вимог вище зазначеного стандарту усунено всі можливі фактори, які могли б вплинути на якість та безпеку страв.

У серпні Орган сертифікації систем управління ДП "Житомирстандартметрологія" провів сертифікаційний аудит системи НАССР підприємства. У результаті виконаних робіт аудитори отримали об'єктивні докази відповідності системи НАССР вимогам стандарту ISO 22000.

Також було встановлено, що всі технологічні процеси, пов'язані із приготуванням страв, регламентовано, їх виконання контролюється, що відображається у стабільності якості та безпечності всього асортименту готових блюд. Не залишились осторонь уваги аудиторів і питання постачання та вхідного контролю сировини.

14 вересня 2018 року відбулося вручення сертифіката на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ТОВ "Кон БРІО" вимогам міжнародного стандарту. Відбулась ця без перебільшення знаменна для нашого міста подія у піцерії "Маріо", розташованій на вул. Івана Кочерги, 3. Цього дня туди завітали генеральний директор ДП "Житомирстандартметрологія" Людмила Петрівна Данчук, заступник генерального директора Лісунова Алла Казимирівна і заступник начальника відділу стандартизації та систем управління Тетяна Олександрівна Омельчук, сертифікований аудитор із сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів за ISO 22000, яка проводила остаточну перевірку та оцінку системи управління безпечністю харчових продуктів мережі піцерій "Маріо".

Віднині відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів мережі піцерій "Маріо" вимогам ДСТУ ISO 22000:2007 засвідчено сертифікатом.

На церемонії вручення сертифіката Людмила Данчук особливий наголос зробила на тому факті, що піцерії "Маріо" – перша мережа закладів громадського харчування у нашому місті, яка сьогодні має сертифіковану систему управління безпечністю харчових продуктів, а відтак працює у відповідності вимог міжнародних стандартів.

Заступник директора ТОВ "Кон БРІО" Громська Людмила Володимирівна і менеджер дільниці Шерет Наталія Миколаївна щиро подякували керівництву ДП "Житомирстандартметрологія" за конструктивну співпрацю, особливо відмітивши при цьому високий професіоналізм Тетяни Омельчук, яка доклала багато зусиль, аби мережа піцерій "Маріо" працювала за високими вимогами міжнародних стандартів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі