Суспільство

«Головне особистість, а не інвалідність»: у Житомирі зняли соціальну рекламу на підтримку дітей з інвалідністю

17 September 2018, 14:06

У соціальних мережах міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» презентував соціальний проект « Головне особистість, а не інвалідність» – серію з трьох тридцятисекундних відео.

Зі слів головного лікаря Фонду Башек Олександри Олексіївни, «цей проект спрямований на те, щоб донести цінність життя дітей з інвалідністю та переключити увагу з їхнього стану здоров’я на особистість. Хоча сьогодні потребам людей з інвалідністю приділяється увага і багато робиться для покращення їх життя, у суспільстві ще досі відчувається, що сприйняття інвалідності передує особистості. Це насправді є образливим, і було б образливим для кожного з нас – уявіть собі, якби нас сприймали за нашими діагнозами. Тому так важливо змінити акценти, допомогти побачити, що діти з інвалідністю – це насамперед діти, незважаючи на стан здоров’я. Вони люблять гратися, вони прагнуть вчитися та спілкуватися з однолітками, вони можуть мати щасливе життя, а ми можемо їм допомогти розкрити свій потенціал та реалізуватися як особистості».

«Місія в Україну» вперше реалізує подібний соціальний проект, зроблений зусиллями волонтерів абсолютно безкоштовно. «Велика подяка організатору проекту Олені Легенчук та камерамену Сергію Григорчуку за їхню готовність допомогти особливим діткам бути почутими. Ми також дуже вдячні нашим клієнтам – родинам з діткам з інвалідністю – за участь у зйомках», – з радістю розповіла Олександра Башек.

Подивитися відеоролики можна на офіційній сторінці «Місії в Україну» в Фейсбук та на сайті організації www.misiavukrainu.org


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі