Політика

​Депутати облради передали пологовому відділенню в Черняхові апарат штучної вентиляції легень для немовлят

18 September 2018, 14:54

В Черняхівське пологове відділення приїжджають народжувати не лише з навколишніх районів, а й з інших областей України. 5 висококваліфікованих акушер-гінекологів, 2 неонатолога, середній та молодший медичний персонал з великим досвідом роботи дають породіллям, майбутнім мамусям та їх родинам, впевненість у тому, що з ними та їх новонародженими буде все в порядку. 175 діточок народилося у відділенні у 2018 році.

За останні роки пологове із пострадянського – «синьо-панельного» перетворилося на сучасний медичний центр зі світлими і теплими палатами, обладнаними душовими кабінами, зручною пологовою залою. Для цього, зі слів головного лікаря Віталія Ніколайчука, з державного бюджету було витрачено 1 млн. гривень. Плюс ще близько 200 тисяч власних заощаджень ТМО.

А сьогодні вирішено практично одну з основних проблем пологового. За сприяння депутатів Житомирської обласної ради від БПП «Солідарність» Андрія Руденького та Григорія Сташенка лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень для немовлят «Малятко». Апарати виготовляє Київський завод «Буревісник». Для цього з обласного бюджету виділено 300 тисяч гривень, 15 тисяч – з районного, ще 5 тисяч – кошти лікарні.

18 вересня депутати обласної ради Г. Ф. Сташенко та А.О.Руденький завітали в районну лікарню з робочим візитом. Оглянули відремонтоване приміщення та новопридбаний апарат ШВЛ, який працює нині в тестовому режимі. Зі слів лікаря-неонатолога Володимира Пляшка,«Малятко» українського виробництва, але не поступається закордонним аналогам. Працює в декількох режимах, що дозволяє як повністю дихати за новонароджену дитинку, так і частково допомагати їй. Такий апарат на сьогодні – просто життєва необхідність і допомагає рятувати життя немовлят в надкритичних ситуаціях, що значно зменшує малюкову смертність.

Як гості медзакладу, так і адміністрація та персонал пологового відділення зійшлися в тому, що в Черняхівському районі прикладають максимум зусиль для того, щоб в складні часи децентралізації та реформування медичної галузі максимально зберегти мережу, створити сучасні комфортні умови як для пацієнтів відділень, так і для медичного персоналу. Депутати Житомирської обласної ради в свою чергу завірили адміністрацію та персонал лікарні в подальшій всебічній підтримці та сприянні у вирішенні проблем ефективного функціонування мед установ району задля однієї мети – доступності та якості медичних послуг.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Солідарність" пологове відділення БПП  
Матеріали по темі