Влада

У Житомирській області райвідділ освіти провів п’ять тендерів на будівництво шкільного туалету за 0,5 млн грн

19 September 2018, 17:18

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації з квітня 2018 року шукає підрядника, який за 546 тис. 107 грн побудує туалет у Васьковицькій середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

19 вересня завершився черговий, п’ятий тендер: ФОП Матиль Денис Анатолійович, який згодився побудувати шкільний туалет на вісім місць за 538 тис. грн, очікує рішення тендерного комітету.

Ще в березні 2017 року відділ освіти Коростенської РДА визначив переможця тендеру з розробки проектно-кошторисної документації робочого проекту: ТОВ «НВП "МЕПАЛ-проект"» за 29,5 тис. грн мало впродовж місяці зробити ПКД.

З квітня 2018 року почали проводити тендери вже на саме будівництво. 19 квітня був оголошений тендер, переможцем якого став ФОП Матиль Денис Анатолійович з пропозицією 546 тис. грн. Але вже 10 травня тендер скасували, вказана причина: «Відміна на підставі ч.1 ст. 31 ЗУ «Про публічні закупівлі» у разі неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель. З метою уникнення відповідальності в результаті виявлення порушень контролюючими органами, прийнято рішення про відміну процедури закупівлі на підставі даного пункту».

16 травня був оголошений новий тендер, в якому було вже два учасники Денис Матиль та ТОВ «Екстеріор груп», яке й стало переможцем з пропозицією 539 тис. грн. Тендерний комітет 5 червня ухвалив рішення про скасування закупівлі, вказавши причину – скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.

23 липня був оголошений черговий тендер, на який подали пропозиції ті ж самі два учасники, але цього разу переможцем став Матиль, який згодився побудувати шкільний туалет за 495 тис. грн. Втім, торги знову скасували: 29 серпня тендерний комітет вирішив скасувати закупівлю на підставі ч.1 ст. 31 ЗУ «Про публічні закупівлі» у разі неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель.

Четвертий тендер, який оголосили 31 серпня, не відбувся через відсутність пропозицій.

Як повідомляв Житомир.info, у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації «Про хід підготовки навчальних закладів області до нового 2018/19 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період» зазначалося, що 18% навчальних закладів області залишаються необладнаними внутрішніми туалетами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер школа туалет Коростенський район  
Матеріали по темі