Політика

Громадський активіст може стати депутатом Житомирської міської ради

20 September 2018, 12:01

Громадський активіст Владислав Пучич може стати депутатом Житомирської міської ради від президентської партії.

У Житомирській міській раді з 42 депутатів 11 представляють партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

На місцевих виборах 2015 року партійний список очолював нинішній мер Житомира Сергій Сухомлин, до міської ради також проходили: Микола Янушевич, Костянтин Єремейчук, Юрій Мойсеєв, Петро Рудь, Дмитро Ткачук, Володимир Башек, Олександр Черняхович, Ольга Блажкевич, Лариса Жигадло, Іван Фурлет. В результаті, крім цих десяти кандидатів, депутатський мандат також отримав Олег Губатюк.

20 листопада 2015 року відбулася перша сесія новообраної міської ради, а вже 30 листопада кандидатуру депутата від БПП Дмитра Ткачука затвердили на посаді заступника мера. Після цього він написав заяву та відмовився від депутатського мандату.

На сесії міськради 18 грудня 2015 року голова міської виборчої комісії повідомила, що, відповідно до рейтингового списку партії, депутатські повноваження замість Ткачука отримав Анатолій Сахневич.

20 вересня 2018 року стало відомо, що помер головний лікар міської дитячої лікарні, депутат міськради від БПП Володимир Башек. Відповідно до рейтингового списку тепер депутатський мандат може отримати місцевий громадський активіст Владислав Пучич. Якщо він відмовиться від депутатства, то наступний у рейтинговому списку – житомирський підприємець Олександр Карпінський.

Як повідомляв Житомир.info, Пучич був одним з організаторів житомирського Євромайдану та активним учасником Революції Гідності. З лютого 2014 року і до обрання нового складу міської ради Владислав Пучич як журналіст газети «20 хвилин» був членом міськвиконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада депутат Пучич  
Матеріали по темі