Суспільство

ПриватБанк заблокував 1,5 тисячі рахунків наркоторговців та закликає не сканувати «чужі» QR-коди

20 September 2018, 17:55

На сьогодні ПриватБанк заблокував уже понад 1,5 тис. рахунків осіб, які причетні до наркоторгівлі, у рамках соціального проекту #СтопНаркотик.

Про це 20 вересня повідомляє прес-служба банку.

«Основна мета проекту – збереження життя клієнтів та викорінення негативного грошового трафіку з обігу банку. Спеціалісти застосовують сучасні алгоритми, що дозволяють з високою точністю розпізнавати сумнівні операції, пов’язані з наркотрафіком. У рамках проекту відповідні держоргани надіслали до банку сотні запитів щодо клієнтських рахунків, які вже заблоковані нами за статтями продажу та поширення наркотиків. Така співпраця підтверджує потрібність проекту в державній програмі боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин. Проект демонструє адекватність застосованих сценаріїв алгоритму пошуку «негативних» клієнтів, адже в банку працюють онлайн-моделі виявлення наркотрафіку, що дають змогу практично одразу заблокувати рух коштів від наркоманів до наркоторговця», - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що восени в Україні з’явився новий канал поширення наркотиків. Торговці зіллям почали використовувати зручну технологію QR-кодів.

Фото ПриватБанку

«Стикери розклеюють скрізь: на деревах, дошках оголошень, стінах, банкоматах ПриватБанку. Щоденно інкасатори та IT-фахівці знімають десятки таких наліпок. Прикметно, що найбільша активність наркоторговців спостерігається у густонаселених спальних мікрорайонах. ПриватБанк наголошує: банківське обладнання оформлено винятково в брендових кольорах. Будь-які інші стикери не мають жодного стосунку до фінустанови. А код для зняття готівки без картки – електронний, розміщений безпосередньо на екрані банкомата. Якщо клієнт відсканує «чужий» QR-код, то отримає посилання на протизаконний сайт з наркотичним товаром. Банк закликає бути пильними та не наражати себе та свої гаджети на небезпеку», - закликають у банку та просять повідомляти співробітникам найближчого відділення про банкомати, на яких трапляються подібні наліпки.

Задля ефективної комунікації з клієнтами відкрито електронну скриньку antifraud@privatbank.ua. На цю адресу можна надіслати інформацію про наркотрафік через банківські канали надання послуг. У листі слід поставити хештег #СтопНаркотик. У такий спосіб кожен клієнт банку може врятувати життя дітей і дорослих.

Як повідомляв Житомир.info, МВС ініціює створення реєстру центрів адаптації від наркозалежності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банк наркоман наркотики Приватбанк 
Матеріали по темі