Влада

Прокуратура оскаржує рішення Житомирської облради про дозвіл на видобуток лабрадориту, наданий фірмі з уставним капіталом 2 тис. грн

24 September 2018, 14:51

Прокуратура Житомирщини заявила позов про скасування рішення обласної ради щодо незаконного погодження спецдозволу на видобування лабрадориту.

Про це 24 вересня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Прокуратурою області виявлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства під час розгляду матеріалів ТОВ «Гранітлайн» про виділення окремої частини родовища лабрадоритів та надання погодження Житомирською обласною радою на отримання спеціального дозволу на користування надрами. Установлено, що Державна комісія України по запасах корисних копалин прийняла на розгляд матеріали ТОВ «Гранітлайн» щодо геолого-економічного обґрунтування виділення 4-х га Південної ділянки Головинського родовища лабрадориту, що у Черняхівському районі, як окремого об’єкта надрокористування. Проте, такий розгляд проведено протиправно, з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки товариство на момент подачі документів не володіло спеціальним дозволом на користування надрами», - йдеться у повідомленні.

У подальшому, на підставі скерованих з Держгеонадр України матеріалів, Житомирська обласна рада прийняла рішення, яким незаконно погодила надання ТОВ «Гранітлайн» на позаконкурсних умовах спеціального дозволу на користування надрами для видобування корисних копалин на ділянці 4 га, що входить до цілісного родовища. Прокуратурою області, в інтересах держави, заявлено позов догосподарського суду Житомирської області, який наразі перебуває на розгляді.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є ухвала Житомирського окружного адміністративного суду від 3 вересня 2018 року щодо відкриття провадження у цій адміністративній справі. Крім того, 3 вересня суд задовольнив заяву заступника прокурора Житомирської області про забезпечення позову.

«Вжити заходи забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення сімнадцятої сесії Житомирської обласної ради сьомого скликання № 1192 від 26.07.2018 «Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.07.2018 № 13182/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ "Гранітлайн"». Негайно надіслати примірник ухвали про забезпечення позову заявнику та всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п’ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення», - зазначено у відповідній ухвалі окружного адмінсуду.

ТОВ «Гарнітлайн» було зареєстроване в Житомирі 21 квітня 2017 року. У компанії з уставним капіталом 2 тисячі гривень є два засновники: Колісник Сергій Віталійович з м.Кривий Ріг Дніпропетровської області та Яцух Максим Анатолійович з села Срижівка Любарського району Житомирської області.

До речі, Сергій Колісник є керівником ТОВ «Граніт Блексі», яке теж має уставний капітал 2 тис. грн і зареєстроване в Житомирі в березні 2017 року. На тій же сесії обласної ради 26 липня 2018 року ця компанія отримала погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування лабрадоритів Північної ділянки Головинського родовища площею 2,04 га, яка знаходиться в Черняхівському районі Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії облради 7 березня 2018 року депутати проголосували за відмову ТОВ «Граніт Блексі» у наданні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування лабрадоритів Північної ділянки Головинського родовища площею 2,04 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура нарда родовище облрада лабрадорит  
Матеріали по темі