Суспільство

​Для старшокласників житомирської школи влаштували наукове шоу в музеї космонавтики

24 September 2018, 17:00

Колектив комунального закладу Житомирської обласної ради «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» започаткував освітню програму - інтегрований інтерактивний урок.

Про це 24 вересня повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

«Перший такий урок, який об’єднав фізику, хімію, біологію та математику, працівники музею провели для учнів 8 класу школи №8 м. Житомира та вчителів з різних шкіл міста. Заняття відбулось у формі наукового шоу, супроводжувалось відеорядом, демонстраціями та експериментами: дослідами з вакуумним насосом, плазмовою кулею, імітатором роботи у відкритому космосі тощо», - інформує облрада.

Як розповіла заступник директора музею Вікторія Четвертак, якщо поєднати всі ці предмети, додати яскраві демонстрації, досліди та експерименти, і все це помістити у музей космонавтики, то урок може бути дуже захоплюючою справою.

«Під час такого уроку учні здійснили уявну космічну подорож, але завдання їм довелось виконувати цілком реальні, застосовуючи вже здобуті в школі знання, а також отримуючи новий цікавий досвід і незабутні враження. Діти мали змогу ознайомитись з особливостями будови ракети та принципами її руху, згадавши при цьому Закони Ньютона. Математичні знання допомогли розв’язати задачу та визначити масу космічного корабля. Також учні мали змогу вийти у відкрий космос за допомогою імітатора, аби полагодити борт корабля. Такий урок у музеї — це можливість цікаво та з користю провести час, закріпити шкільні знання та розширити власний кругозір», - розповіла Вікторія Четвертак.

Усі бажаючі можуть записатись на інтерактивний урок у музеї за телефоном 47-26-27.

Раніше музей космонавтики запрошував учнів 7-8 класів на інтегровані уроки з фізики, хімії, математики та біології.

«Урок в музеї — це можливість здійснити уявний космічний політ, цікаво та з користю провести час, закріпити шкільні знання та розширити власний кругозір», - йдеться в дописі, опублікованому на ФБ-сторінці музею.

Нагадаємо, влітку 2018 року в музеї космонавтики з’явився робот, який допомагає проводити екскурсії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей музей космонавтики урок  
Матеріали по темі