Події

У Коростишеві цілу ніч гасили двоповерховий будинок, де господарі топили камін: пожежні 18 разів їздили по воду

26 September 2018, 14:08

Уночі 26 вересня у місті Коростишів Житомирської області загорівся будинок на два поверхи.

На момент виклику площа загоряння склала 300 кв. м, - повідомив сайт УДСНС у Житомирській області.

«26 вересня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в двоповерховому житловому будинку в Коростишеві. На місце події було спрямовано бійців 20-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Ще по дорозі керівник гасіння з’ясував обставини: площу загоряння (300 кв. м), віддалене розміщення водойми для забору води, та запросив на допомогу додаткове відділення вогнеборців», - повідомив сайт.

По прибуттю з’ясувалось, що будинок дерев’яний, обкладений цеглою. Полум’я вже охопило всю мансарду – цьому сприяли пізній виклик та велике пожежне навантаження в приміщені, - повідомляють рятувальники. Вогонь встиг розповсюдитись на перший поверх.

«Начальник караулу викликав ще додаткові сили та засоби для підвозу води. Пожежу локалізовано о 00:40. Проте цегла, якою був обкладений дерев’яний будинок, та металочерепиця не давали змоги загасити пожежу. Рятувальникам довелось здійснити 18 виїздів для забору води на відстань близько 5 км. Тому повністю приборкати полум’я вдалося лише о 07:10», - зазначають пожежні.

Сайт управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА зазначає, що причиною загоряння найімовірніше є камін, який затопили господарі.

«У м. Коростишеві виникла пожежа у двоповерховому житловому будинку. Господарі затопили камін, в результаті чого вогнем знищено покрівлю, перекриття та домашнє майно», - інформує УЦЗН.

За даними УДСНС, жертв та постраждалих немає, на гасінні працювало 10 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки. Причина пожежі встановлюється.

Як повідомляв Житомир.info, пожежу на Житомирському картонному комбінаті, яка сталася 18 вересня, теж гасили майже добу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа камін УДСНС рятувальник  
Матеріали по темі